basga Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Masz Elu rację...w końcu tyle głów,zawsze ktoś coś podpowie. Ja też ucierałam mikserem i był mniamniuśny! Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 cos Wam jeszcze napisze. Dla Ciebie Elu bedzie to chyba najlepsza recenzja. Moja Ala wziela na dwór kawalek ciasta dla siebie i dla kolezanki.Za chwile pukaja do drzwi "mamo,Dorota prosi o przepis" Czujecie to? 7-letnia dziewczynka z prosba o przepis na ciasto? :grin: :razz: :shock: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam serdecznie! Droga Elu, wczoraj piekłam Murzynka wg Twojego przepisu już po raz drugi, niestety pewnie z braku czasu za pierwszym razem nie podzieliłam się zdaniem na temat ciasta, mea culpa ;) ;) Murzynek bardzo dobry, smakuje wszystkim domownikom, o czym świadczy fakt, że dzisiaj już się kończy. Jedynej modyfikacji uległa masa kokosowa, gdyż do 3 białek dodałam 10 dag kokosu i 3/4 szkl.cukru, ale jak widać zmiana niewielka i smaku absolutnie też nie zmienia. Jeżeli zaś chodzi o polewę (osobiście uważam, że murzynek musi być z polewą czekoladową) to po raz pierwszy wypróbowałam przepis na polewę z żelatyną, jest ekstra. Ogólnie ciasto na szóstkę, ten kokos mi bardzo pasuje w nim. Pozdrawiam serdecznie, Justyna. Cytuj
apsik Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Justynko ogromnie mi miło,że placek smakuje a jeżeli chodzi o polewę to ja też robię taką z żelatyną...bo jest na szóstkę. Cytuj
teresap Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 apsik - upiekłam i ja, jest szybki i dobry, dałam trochę miej cukru i uważam że dobrze by było posypać zamiast kokosem to rozwałkowanymi orzechami Dziękuje za przepis i pozdrawiam OTO EFEKT :P :P :) Cytuj
kofik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ciasto pychotka! Nie przepadam za murzynkami, ale zachęciły mnie kokoski i Wasze zdjęcia. Zrobiłam w niedziele i nie zdązyłam zrobić zdjęcia, a szkoda bo wyszedł mi ładny i puszysty. Elu, dziękuję za przepis, pewnie upieke jeszcze na święta. Cytuj
apsik Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Bardzo się cieszę Agniesiu ,że smakowało -ja też bardzo go lubię i robię często. Cytuj
minia51 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Pycha!!! nic dodać nic ująć. Wspaniałe ciasto, jeszcze lepszy smak, mało pracy i udane, bez zakalca.godne polecenia. Dzięki Cytuj
Małgorzatka1 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Upiekłam murzynka z kokosem jest super.Szybciutki w wykonaniu i pyszniutki w smaku. Polecam!!!! Cytuj
apsik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Teraz dopiero zauważyłam Twoją opinię Małgorzatko i bardzo się cieszę że Tobie również przypadł do gustu.Faktycznie jest dość szybki i smaczny... :D Cytuj
renigliwice Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 apsik - upiekłam i ja, jest szybki i dobry, dałam trochę miej cukru i uważam że dobrze by było posypać zamiast kokosem to rozwałkowanymi orzechami Dziękuje za przepis i pozdrawiam OTO EFEKT :D :-) :-) Piękny Ci wyszedł ten murzynek. Gratuluję. Ja też go piekłam i bardzo nam smakował. Pozdrawiam Ciebie i autorkę przepisu. :) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Właśnie stwierdziłąm, że mam wszystko w domu co potrzeba i nie stoi nic na przeszkodzie, zeby zrobić takie ciacho. Jak przyjadę jakos przyzwoicie do domu z pracy to kto wie? A miałam w planie drożdżowe z makiem. Jak nie dzisiaj to zostaje weekend - zobaczymy. dzięki, pozdrawiam serdecznie Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Robię tego murzynka nie z kokosem tylko z jabłkami.Jak się upiecze to napisze czy wyszło.Pozdrawiam :D Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Murzynek dobry wszystkim smakował pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi