apsik Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za miłe słowa i cieszę się ,że murzynek znalazł tylu zwolenników-smaczniaków. Ewuniu i Kingo piękne placuszki... Cytuj
zabajka Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Ja to ciasto robiłam już tyle razy, że nawet policzyć nie zdołam Zaczęłam jak tylko Pani Ela zamieściła tu ten przepis i od tamtego czasu właściwie co chwilę pojawia się na moim stole. Jest przepyszny po prostu. Jeszcze raz dziękuję Pani Pani Elu za ten przepis. A do podziękowań przyłącza się moja rodzinka. Cytuj
viola32 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Dziewczyny a co robicie z tymi zoltkami,ktore pozostaja po bialkach dodanych do masy kokosowej?Bialka jakby zostaly to mozna zamrozic ale zoltka?Mam ochote na tego murzynka od paru dni...:arrow: Cytuj
łolga Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 No i zrobilam w końcu! :arrow: Świetne ciacho ! To co tygryski lubią najbardziej: DUŻO,PYSZNIE,SZYBKO,TANIO I ŁATWO I JESZCZE RAZ PYSZNIE!!!!! :arrow: Zrobiłam wczoraj wieczorem,właściwie podczas trwania imprezy i jeszcze nim sie skończyła znikła połowa blachy. :arrow: Dziękuje za świetny przepis i pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu. Violu jeżeli chodzi o żółtka możesz zrobić z nich jabłecznik... łolda Tobie też dzięki serdeczne i pozdrawiam wszystkich. Cytuj
viola32 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Elu mam coraz wieksza ochote na to ciasto...przy okazji zrobie jeszcze jakies inne...myslalam o faworkach wieki temu je robilam! Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Takiego smaka mi narobiłyście,ze mój murzynek właśnie "siedzi" w piecu :arrow: Juz zapomniałam,jak on smakuje..... Wybieram się z córcią jutro nad wodę i jako,że uważam to ciasto za pyszne,ale i wygodne,to je ze sobą zabieramy :arrow: Co do pozostałych żółtek-bardzo proste rozwiązanie-ja mam dziś jajecznicę,dodając do nich dwa jajka,przy rozbijaniu których,rozwaliło mi się żółtko i do piany się nie nadały. Cytuj
zabajka Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu. Pani Elu ale ja mam dopiero 20 kilka lat i niezręcznie mi się tak do Pani zwracać po imieniu. Zostańmy więć przy formie grzecznościowej: :arrow: Cytuj
apsik Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Zabajko ale to nie ma znaczenia ile kto ma lat...jeżeli będziesz zwracała się do mnie po imieniu to tylko sprawisz mi przyjemność. Ja jestem na ty z osóbką która ma przeszło 60 lat i zostałysmy dzięki tej stronie dobrymi znajomymi. No ale decyzja należy do Ciebie....pozdrawiam Cię serdecznie. Cytuj
zabajka Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 No to niech tak będzie:) Agnieszka jestem:) Cytuj
figiel Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 I ja upiekłam to ciasto ............ale z połowy porcji , w mniejszej tortownicy ,wyszedł całkiem spory murzynek .Ciasto pojechało ,jako wałówka ...... :arrow: Pozdrawiam wszystkich fanów murzynka :arrow: Cytuj
viola32 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Piekny murzynek moze wkrotce go upieke... Cytuj
ANGI Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Przepis godny polecenia:) Placek wyrósł mi pięknie mimo że nie dałam proszku do pieczenia (prawdopodobnie to już nawyk ponieważ do każdego placka do którego dodawana jest piana z białek go nie używam). Zamiast zwykłego białego kokosu dodałam kokos w kolorze zielonym, i tym samym kokosem ozdobiłam wierzch placka. Wyszedł super:) Dziękuję bardzo za przepis :arrow:)) Pozdrawiam cieplutko:))) Cytuj
viola32 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 A gdzie zdjecia z tym zielonym kokosem???? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi