Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ja to ciasto robiłam już tyle razy, że nawet policzyć nie zdołam Zaczęłam jak tylko Pani Ela zamieściła tu ten przepis i od tamtego czasu właściwie co chwilę pojawia się na moim stole. Jest przepyszny po prostu. Jeszcze raz dziękuję Pani Pani Elu za ten przepis. A do podziękowań przyłącza się moja rodzinka.

Opublikowano

Dziewczyny a co robicie z tymi zoltkami,ktore pozostaja po bialkach dodanych do masy kokosowej?Bialka jakby zostaly to mozna zamrozic ale zoltka?Mam ochote na tego murzynka od paru dni...:arrow:

Opublikowano

No i zrobilam w końcu! :arrow: Świetne ciacho ! To co tygryski lubią najbardziej: DUŻO,PYSZNIE,SZYBKO,TANIO I ŁATWO I JESZCZE RAZ PYSZNIE!!!!! :arrow: Zrobiłam wczoraj wieczorem,właściwie podczas trwania imprezy i jeszcze nim sie skończyła znikła połowa blachy. :arrow: Dziękuje za świetny przepis i pozdrawiam.

Opublikowano

Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu. Violu jeżeli chodzi o żółtka możesz zrobić z nich jabłecznik... łolda Tobie też dzięki serdeczne i pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Takiego smaka mi narobiłyście,ze mój murzynek właśnie "siedzi" w piecu :arrow: Juz zapomniałam,jak on smakuje..... Wybieram się z córcią jutro nad wodę i jako,że uważam to ciasto za pyszne,ale i wygodne,to je ze sobą zabieramy :arrow: Co do pozostałych żółtek-bardzo proste rozwiązanie-ja mam dziś jajecznicę,dodając do nich dwa jajka,przy rozbijaniu których,rozwaliło mi się żółtko i do piany się nie nadały.

Opublikowano

Zabajko bardzo się cieszę z tych pochwał i nie jestem żadna pani tylko Ela po prostu.

Pani Elu ale ja mam dopiero 20 kilka lat i niezręcznie mi się tak do Pani zwracać po imieniu.

Zostańmy więć przy formie grzecznościowej: :arrow:

Opublikowano

Zabajko ale to nie ma znaczenia ile kto ma lat...jeżeli będziesz zwracała się do mnie po imieniu to tylko sprawisz mi przyjemność. Ja jestem na ty z osóbką która ma przeszło 60 lat i zostałysmy dzięki tej stronie dobrymi znajomymi. No ale decyzja należy do Ciebie....pozdrawiam Cię serdecznie.

Opublikowano

I ja upiekłam to ciasto ............ale z połowy porcji , w mniejszej tortownicy ,wyszedł całkiem spory murzynek .Ciasto pojechało ,jako wałówka ...... :arrow: Pozdrawiam wszystkich fanów murzynka :arrow:

post-6888-1217509848_thumb.jpg

Opublikowano

Przepis godny polecenia:) Placek wyrósł mi pięknie mimo że nie dałam proszku do pieczenia (prawdopodobnie to już nawyk ponieważ do każdego placka do którego dodawana jest piana z białek go nie używam). Zamiast zwykłego białego kokosu dodałam kokos w kolorze zielonym, i tym samym kokosem ozdobiłam wierzch placka. Wyszedł super:) Dziękuję bardzo za przepis :arrow:)) Pozdrawiam cieplutko:)))

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.