hanula Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Murzynka upiekłam i jestem zachwycona.Na pewno zrobie go jeszcze nie raz!!! Dziekuje za super przepis!! Cytuj
broker Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 A nie można trochę zmodyfikować tego przepisu, bo 10 jaj to :) Cytuj
apsik Opublikowano 12 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Broker ja najczęściej piekę tego murzynka jak zostaną mi po czymś białka np. kiedy piekę jabłecznik to białka wstawiam w słoiczku do lodówki i mogą tam być nawet tydzień .Narazie żadne inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy- może inny coś wymyślą. Pozdrawiam i pomimo ilości jaj polecam to ciacho bo jest naprawdę szybkie i dobre. Cytuj
apsik Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Przypominam murzynek z kokosem...szybkie, niedrogie ciasto a zawsze się udaje. Cytuj
Gość sioodemka Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 też upiekłam właśnie dzisiaj tego murzynka, ładnie wyrósł i wygląda fajnie pod warstwą polewy i kokosową piarzynką, ale... nie wiem jak smakuje :-D Sprawdzimy w 1. dzień Świąt, to dam znać i dorzucę fotki :) Cytuj
Gość sioodemka Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Tak jak obiecałam - przesyłam foteczki wraz z najszczerszymi życzeniami świątecznymi i podziękowaniami za przepis !!!! Ciacho pyszne !!!! :-D :) :grin: Wszyscy są zachwyceni... i niewiele już zostało :twisted: Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Siódemeczko bardzo ładny wypiek-wszystkiego co najlepsze :-D Cytuj
apsik Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Ogromnie mi miło,że wypiek z mojego przepisu znalazł się w tak pięknym towarzystwie-na zdjęciu widzę choineczkę-ładnie razem wyglądają. Jeszcze jedno-najważniejsze że smakuje ........................pozdrawiam świątecznie życząc pogody ducha i radości oraz szczęśliwego Nowego Roku 2010. Cytuj
aniab Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Bardzo łatwo się robi, wychodzi i jest przepyszne :mrgreen: Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 ...sioodemko piękne ciacho.... Piekłam kiedyś tego murzynka ,ale ja postanowiłam przełożyć go kremem budyniowo-czekoladowym ( z rozpuszczonych batonów "jacuś") ... pyszne było.... Cytuj
Kaliope Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 U mnie dziś po raz kolejny murzynek z kokosem. Wczoraj wieczorem upieczony i już pół blachy zniknęło :) Pyszne ciasto. Cytuj
apsik Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Kinguś murzynek wygląda apetycznie.....strasznie apetycznie :) :D :mrgreen: ale bym sobie schrupała. Mam pytanie -jaką robiłaś polewę bo wygląda na taką super mleczną-jeżeli możesz to proszę o przepis i pozdrawiam zimowo bo u mnie pada śnieżysko. Cytuj
Kaliope Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Droga Elu dziękuję za miłe słowa. Zwróciłaś uwagę na polewę... i rzeczywiście była wyjątkowa, pierwszy raz zrobiłam ją w ten sposób. A mianowicie: Została mi jeszcze od świąt taka czekoladowa figurka mikołaja (70gram, z czekolady białej i mlecznej), więc ją wykorzystałam do polewy. Do garnuszka wlałam 4 łyżki śmietanki 18%, połamałam tego gwiazdorka czekoladowego, do tego 5 kostek mlecznej czekolady, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy i dolałam trochę alkoholu (miód pitny, dwójniak). Wszystko to razem zagotowałam, aż zaczęło powoli gęstnieć, potem ostudziłam trochę i polałam placek :) Smak naprawdę wyjątkowy, bardzo czekoladowy.. nie mogłam się powstrzymać i zjadłam 3 łyżki tej polewy zanim oblałam nią ciasto;-) Pozdrawiam cieplutko (u mnie też pada śnieżek). Cytuj
broker Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Jak wy to robicie, że macie takie ciasto równe jak od linijki? Mi nigdy takie nie wychodzi. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale piekę zazwyczaj w okrągłej foremce i prawie zawsze na środku jest górka :cool: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.