apsik Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ja też pozdrawiam i ściskam Twoją małą córeczkę[bardzo kocham małe dziewczynki ,może dlatego że mam dwóch synów] :razz: Cytuj
Dalovay Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ciacho upieczone. :razz: jeszcze tylko nie udekorowalam polewa.jest pyszniutkie.mala nie moze sie doczekac az wystygnie.juz podskubuje kokos.powiedzialam jej ze przepis jest od pani ktora wymyslila slimaczki kokosowe.(nie moglam Nastki odpedzic od tych ciasteczek).zalaczam zdjecia.dziekuje za przepis pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Cieszę się bardzo ,że ciacho się podoba i że się udało,mam nadzieję że będzie smakować Nastce. Pozdrawiam serdecznie :razz: :razz: :razz: Cytuj
Gość elwitka Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Upiekłąm murzynka z kokosem dla wypróbowania przed Pierwszą Komunię św. Szukałam czegoś bez mas, bo to lato - ciepło. Nie zdążyłam odczekać aby dokładnie ostygło, bo moje maluszki zaraz go chciały spróbować. Nie żałuję - wyszło ekstra. Może kiedyś zamiast kokosów lub do nich dam mak?Polecam. Cytuj
Majka9 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja równiez piekłam tego murzynka jest super . Jest to ciasto godne polecenia . :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 :razz: :razz: Zrobiłam wkońcu tego pysznego murzynka i prtzyznam że zawsze robiłam standardowy ale tan jest o wiele lepszy a oto moje dzieło , robiłam jak widać w tortownicy z 5 jaj bo by wykipiało,dziekuje apsik za pyszny przepis :razz: :) Cytuj
apsik Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Bardzo się cieszę Wiola, że ciasto smakuje a udać się musiało ,nie spotkałam jeszcze osoby której by nie wyszło,a przepis rozdałam wszędzie gdzie się dało. Pozdrawiam i życzę przyjemnej konsumpcji w miłym towarzystwie. :razz: Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ja pieke dzis murzynka po raz kolejny. Bardzo nam smakuje. Dolaczyl do moich "pewniaków"-ciast,które zawsze wychodza i sa smaczne,a zarazem proste i szybkie w wykonaniu. Dziekuje za przepis. Cytuj
apsik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Proszę bardzo Basiu i cieszę się ogromnie,pozdrawiam i życzę kosztowania ciasta w miłym towarzystwie. :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Droga Elu! (myślę, że moge się tak do Ciebie zwracać, ja także mam dwóch synów i przyznam, że córki mi brak :grin: ) Właśnie przymierzam się do upieczenia Twojego Murzynka, mam duży (tak to wysłać chłopa po zakupy, to hurtownie przywozi :razz: ), nawet za duży zapas wiórek kokosowych w domu, ale do rzeczy! chciałam się zapytać, gdyż zaznaczasz, że ciasto powinno być ucierane pałką, a nie da się tego mikserem utrzeć? Pytanie może banalne, ale mi nie wszystkie ciasta ucierane wychodzą, dlatego też czekam niecierpliwie :shock: Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Pozwole sobie odpowiedziec,jako ze jestem na goraco z tym ciastem... Dzis je pieklam i przyznam sie bez bicia,ze wyrabialam mikserem :razz: Jedynie po dodaniu piany wymieszalam "recznie". Ale i tak sie udalo (jak zwykle). Pozdrawiam. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dziękuję Basiu za szybką odpowiedź, ja tradycyjny Murzynek wyrabiam mikserem, nie chce mi się tego robić ręcznie, i jak Tobie wyszedł dobrze to pewnie skorzystam częsciowo z miksera. Jak upiekę to dam znać. Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
apsik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dziękuję Basiu ,że pomogłaś Justynce i może teraz ja także spróbuje mikserem,widzicie jak to dobrze dzielić się przepisem i wtedy można dzięki czyjeś praktyce ułatwić sobie pracę. Justynko oczywiście ,że możesz tak zwracać się do mnie. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dzieki Elu za odpowiedź, my chyba teraz to gonimy się wzajemnie na forum, z tematu na temat skaczemy jak żabki :razz: Serdecznie pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi