jadziula21 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Składniki: 2 duże banany 4 jajka 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubić na pianę, dodać żółtka, cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Piec około 20 minut w piekarniku 160°C (obieg powietrza) lub 180°C (normalny piec elektryczny lub gazowy). Gdy upieczony, wyłożyć na suchą lnianą ściereczkę i zawinąć z tą ściereczką na wałek. Zdjąć skórkę z bananów, posmarować je sokiem z cytryną lub samą cytryną i zostawić na boku. Kiedy ciasto na wałku ostygnie, odwinąć go, nasączyć wodą z cytryną, posmarować wcześniej przygotowana masą (wedlug gustu) i położyć banany przy samym brzegu rolady. Następnie zwijać w roladę. Całą roladę można posmarować pozostałym kremem lub polac polewą czekoladową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.