Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

  • 2 duże banany
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku

    do pieczenia

Przygotowanie:

Białka ubić na pianę, dodać żółtka, cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać.

Piec około 20 minut w piekarniku 160°C (obieg powietrza) lub 180°C (normalny piec elektryczny lub gazowy). Gdy upieczony, wyłożyć na suchą lnianą ściereczkę i zawinąć z tą ściereczką na wałek.

Zdjąć skórkę z bananów, posmarować je sokiem z cytryną lub samą cytryną i zostawić na boku.

Kiedy ciasto na wałku ostygnie, odwinąć go, nasączyć wodą z cytryną, posmarować wcześniej przygotowana masą (wedlug gustu) i położyć banany przy samym brzegu rolady. Następnie zwijać w roladę. Całą roladę można posmarować pozostałym kremem lub polac polewą czekoladową.

post-5188-1176920353_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.