Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym użytkownikiem tego forum więc na przywitanie chciałabym podzielić się z Wami przepisem na makowiec napewno sprawdzonym Podam składniki: 1kg.mąki, 1 paczka drożdży, 1 margaryna (palma), szklanka cukru, szczypta soli,1 jajko, 1,5szkl. ciepłego mleka no i oczywiście mak Dla leniwych :) dwie puszki gotowej masy makowej lub 0,5 kg suchego maku (sparzyć przekręcić przez maszynkę z dodatkiem cukru)WYKONANIE:Wsypać mąkę do niej dodać rokruszonedrożdze, rozpuszczoną margarynę(lekko ciepłą), cukier, sól, jajko, i mleko Szybko wyrobić. Nie czekając aż wyrośnie tylko od razu podzielić na trzy częsci każdą z nich rozwałkować posmarować masą makową zwinąc w rulon Włożyć do blaszek najlepiej keksowych ale niekoniecznie łączeniem w dól posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec Ja piekę w temp.170 trzy blaszki jednocześnie około 50 min Smacznego

Opublikowano

Zrobiłem z połowy składników podanych przez "rudzika".Naprawdę prosta i szybka robota.Smaczny :) post-5154-1177160495_thumb.jpgpost-5154-1177160445_thumb.jpg Ps.Dałem puszkę gotowej masy (850g) :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.