ina12 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 30 dag mięsa mielonego bułka, jajko, sól, pieprz kilka marchwi i pietruszek, ( jak duże to mniej) seler, cebula lub por kawałek kapusty lub kalafior 2 -3 pomidory łyżka mąki Przygotować masę mieloną, dobrze wyrobić. Podzielić na 5 części, uformować podłużne zrazy. Oprószyć mąką obrumienić na tłuszczu podlać niewielką ilością wody, dołożyć poszatkowane warzywa i pod przykryciem udusić do miękkości. W czasie duszenia kilkakrotnie potrząsać naczyniem, aby potrawa nie przypaliła się. Zrobić jasną zasmażkę z tłuszczu i mąki, podprawić potrawę, a na końcu dodać obrany drobno pokrojony pomidor oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami. Cytuj
apsik Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Bardzo ciekawy przepisik Halinko,spróbuje po niedzieli,pa Ela. Cytuj
Wiolka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ineczko do zrazików jeszcze jakaś suróweczka i pyszny obiad na stole. Jutro niedziela i mam już gotowy pomysł na obiadek, dziękuję Ineczko za przepis.Serdecznie pozdrawiam. :) :D :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.