ina12 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 To rada dla wszystkich, którym brak czasu z gazety "Super Express" Suchy mak zemleć w młynku do kawy, a następnie dolewać do niego wrzącą wodę i mieszając, czekać aż spęcznieje. Po osiagnięciu właściwej konsystencji przygotowywać go zgodnie z przepisami. Cytuj
viola32 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ale takim recznym mlynku?Bo teraz na szczescie kawa jest juz w sklepach mielona (choc ja jej nie pije od ladnych paru lat ,bo nie moge a pilam po kilka dziennie i to z dwoch pelnych lyzek)A jeden mlynek doprowadzilam do ruiny mielac w nim cukier krysztal na cukier puder jak zapomnialam kupic.... ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Violu mak mielony jest w sprzedaży. Cytuj
viola32 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Dzieki Halinko za odpowiedz.Tak wiem ,bo kupywalam taki mielony i wiem ,ze jest dobry,ale czasami sama miele np.do makowca to wtedy specjalnie jest moczony w mleku itd... Cytuj
minia51 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja już od kilku lat mielę mak w młynku. Nawet podawałam przepis na makowiec z jabłkami z tak zmielonym makiem. Proste i szybkie wykonanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi