iwona30 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Składniki: 2 szkl ryżu - ugotować do miękkości 2 jajka całe 2 łyżki sera żółtego startego Farsz z jarzyn: Cebula, seler, marchew, pietruszka, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić na tłuszczu dopawić solą pieprzem i vegetą do smaku można dodać na końcu 1 łyżkę masła. Farsz z pieczarek: Pieczarki pokroić lub zetrzeć udusić na tłuszczu dodać cebulkę doprawić solą i pieprzem można dodać 1 ząbek czosnku. Farsz z mięsa: Mięso ugotować zemleć doprawić solą i pieprzem dodać cebulę i chwilkę podsmarzyć. Farsz z sera: Również farszem może być poprostu żółty ser. Wykonanie: Ryż ugotować na miękko ostudzić dodać jajka, starty ser, można doprawić solą i pieprzem według uznania i smaku. Nabieramy łyżką ryż, kładziemy na środek dłoni rozpłaszczamy dodajemy do środka farsz, formujemy kule i obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Bardzo interesujace danie tylko czy ryz ma byc sypki czy bardziej kleisty :arrow: .No i istotna sprawa jaka przystawke podac :grin: .Poazdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja gotuję ryż w ten sposób 1 1/2 szkl. ryżu i 3 szkl. wody z tym że do wody dodaje vegete 1 kostkę winiary sól i troszkę pieprzu wsypuję ryż gotuję około 20 minut i odstawiam aż dojdzie. Ostatnio robiłam to dodałam 1 łyżkę przecieru pomidorowego dobrze wymieszałam z pozostałymi składnikami do środka dałam ser żółty były super. Tłuszcz musi być dobrze ciepły i przewracałam jak były dobrze upieczone bo czasami lubią się rozsypać przy przewracaniu. Polecam i pozdrawiam aha można jeść bez niczego albo z jakąś surówką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi