wiola344 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 :arrow: :grin: Składniki: -40 dkg kapusty kiszonej -duża kość od schabu aby było na niej mięso albo dodać ok 20 dkg innego mięsa -cebula -15 dkg słoniny -3 łyżki mąki -warzywa : pietruszka ,marchew,kawałek selera ,cebula -przyprawy : ziele angielski ,liść laurowy, sól lub vegeta,ja używam vegety -ziemniaki - woda Wykonanie: gotować kość ,mięso i ziemniaki pokrojone w koste ,po zagotowaniu dodać warzywa i przyprawy kapuste trochę odcisnąć z wody -ugotować osobno gdy ziemniaki będą już miękkie dodać ugotowaną kapuste. Pokroić w kostkę słoninę i stopić tak aby były skwarki ale niespiec muszą być miekkie ,dodać to do zupy ale tłuszcz zostawic i nanim zrumienić cebulke ,również dodać do zupy zostawiając tłuszcz i na tym zrobić jasną zasmażkę. Do gotującej się zupy dodać zasmażkę mieszając aby nie zrobiły się kluski chwilę podgotowac.pycha :grin: :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.