Jolcia Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 BISZKOPT -5 jajek -3/4 szklanki cukru -1 szklanka mąki tortowej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka wody Białka ubić na sztywno ,dodać wodę,cukier ,żółtka i mąki wymieszane z proszkiem. Wylać na blachę o wymiarach 23/36 cm i piec ok 30 minut w temp 170C. Po wystudzeniu przekroić. KREM -50 dag masła lub Kasi [ja robię z masła] - 4 serki waniliowe po 150 g -1 i 1/3 szklanki mleka w proszku granulowanego -3/4 szklanki cukru pudru [ nie zwykły] Masło utrzeć na puch,dodać cukier,potem serki i mleko. DODATKOWE SKŁADNIKI -paczka cappucino czekoladowego -paczka okrągłych biszkoptów Cappucino rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki wrzątku i ostudzić. Dół biszkoptu nasączyć kawą,wyłożyć warstwę kremu,następnie biszkopty maczane w kawie, warstwe kremu,górny biszkopt,nasączyć go kawą.Posmarować cieniutko kremem i posypać sypkim cappucino. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.