aska1985 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 :) 5 szklanek mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny do pieczenia 1 torebka budyniu waniliowego 4 żółtka 2 paczki dużych krakersów (lajkonika mogą być) Przygotowanie: 4 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, margaryną. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem i mąką z żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje ( trzeba szybko mieszać bo robią się grudki)> Połowę krakersów wyłożyć na blaszce posmarowanej masłem, wylać na nie gorącą masę, i wyłożyć resztę krakersów, tak żeby nie było widać masy. można posypać cukrem pudrem i odstawić do wystygnięcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.