minia51 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Czy gdzieś padało? Wszędzie piszą i mówią o burzach, a tu skwar, parno, duszno i sucho. Rano tylko "poburczało" i...nic Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Marysiu u nas podobnie było wczoraj, rano zachmurzono, trochę grzmiało i potem upał, parno i duszno, a dzisiaj podobnie + mocny wiatr Cytuj
minia51 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 rano, o 6 trochę popadało (ok. 10 min), teraz skwar niemiłosierny, lekki wiaterek tzw. męski (podmuchuje), w cieniu 29. Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 U mnie do południa było duszno,a po południu zaczął padać deszcz i jest teraz zimno :) Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 U nas wczoraj wieczorem strasznie wiało, a dzisiaj jest ciepło, ale na niebie jest dużo szarych chmur, za którymi chowa się słoneczko Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Świeci słoneczko,powiewa lekki wiatr i jest cieplutko :) Cytuj
minia51 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 "Przedsionek piekła", skwar, duszno, bez 1 chmurki. Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 U nas właśnie się zachmurzyło, grzmi i pada deszcz - padały grube krople, bardzo dużo, ale już się skończyły opady... nie pada ale straszne grzmoty są :) Cytuj
figiel Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam ! U nas duszno i parno , pochmurnie . W nocy lało i grzmiało okropnie , najgorsze te błyski :D ..... ale z rana poszłam na grzybki i to znalazłam :) .Może wreszcie sezon grzybowy się zacznie :grin: . Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Jeeej :razz: Dorotko jakie ładne, zdrowe i apetyczne grzybki znalazłaś ;) Super! W naszych lasach są jak na razie jagody, i to mało, bo susza.... Ja jadłam w tym roku jagody, ale są jak dla mnie gorzkie - nie wiem czy to z powodu suszy, w której rosły :D Uwielbiam jagody, a w tym roku są niedobre - oczywiście nie wszystkie, ale co 3-4 jest gorzka :) U nas sezon na grzybki zaczyna się dopiero we wrześniu - przynajmniej zawsze tak było :grin: Co do pogody to teraz strasznie leje i grzmi na zmianę... Cytuj
figiel Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Dorotko , grzybki tylko z wyglądu ładne . 2 sztuki były zdrowe + kurki to był sos do obiadu , reszta do wyrzucenia . U nas grzyby juz bywały w ...maju . Tego roku pierwsze znalazłam 30 czerwca . Co do jagód , to nie ma ich w *moich* lasach . Rosną troche dalej , w sąsiednim powiecie .Jadłam na końcu czerwca i były dla mnie kwaśne , moze niezbyt dojrzałe . :) pierogi z jagodami MNIAM !! Cytuj
minia51 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 No, była burza, popadało i jest czym oddychać Cytuj
Basia K Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 Mój tato wybrał się parę dni temu na jagody (o ile dobrze kojarzę,to bardziej w Twoje strony Dorotko ) ,ale zebrał ich niewiele i bardzo drobne. Upiekłam z nimi ciasto drożdżowe,a troszkę zamroziłam.Muszę poprosic syna,by zrobił pierogi,bo ja nie umiem :) A propos grzybów,tato mówił,że ani śladu. Wracając do tematu pogody- też wczoraj "zaliczyliśmy" burzę,dziś od rana lało,ale teraz o dziwo wyszło słońce.Jednak trochę wytchnienia od upałów-jest chłodniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi