Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Marysiu u nas podobnie było wczoraj, rano zachmurzono, trochę grzmiało i potem upał, parno i duszno, a dzisiaj podobnie + mocny wiatr

Opublikowano

U nas wczoraj wieczorem strasznie wiało, a dzisiaj jest ciepło, ale na niebie jest dużo szarych chmur, za którymi chowa się słoneczko

Opublikowano

U nas właśnie się zachmurzyło, grzmi i pada deszcz - padały grube krople, bardzo dużo, ale już się skończyły opady... nie pada ale straszne grzmoty są :)

Opublikowano

Witam ! U nas duszno i parno , pochmurnie . W nocy lało i grzmiało okropnie , najgorsze te błyski :D ..... ale z rana poszłam na grzybki i to znalazłam :) .Może wreszcie sezon grzybowy się zacznie :grin: .

post-6888-068188800 1310642014_thumb.jpg

Opublikowano

Jeeej :razz: Dorotko jakie ładne, zdrowe i apetyczne grzybki znalazłaś ;) Super! W naszych lasach są jak na razie jagody, i to mało, bo susza.... Ja jadłam w tym roku jagody, ale są jak dla mnie gorzkie - nie wiem czy to z powodu suszy, w której rosły :D Uwielbiam jagody, a w tym roku są niedobre - oczywiście nie wszystkie, ale co 3-4 jest gorzka :) U nas sezon na grzybki zaczyna się dopiero we wrześniu - przynajmniej zawsze tak było :grin: Co do pogody to teraz strasznie leje i grzmi na zmianę...

Opublikowano

Dorotko , grzybki tylko z wyglądu ładne . 2 sztuki były zdrowe + kurki to był sos do obiadu , reszta do wyrzucenia . U nas grzyby juz bywały w ...maju . Tego roku pierwsze znalazłam 30 czerwca . Co do jagód , to nie ma ich w *moich* lasach . Rosną troche dalej , w sąsiednim powiecie .Jadłam na końcu czerwca i były dla mnie kwaśne , moze niezbyt dojrzałe . :) pierogi z jagodami MNIAM !!

Opublikowano

Mój tato wybrał się parę dni temu na jagody (o ile dobrze kojarzę,to bardziej w Twoje strony Dorotko ) ,ale zebrał ich niewiele i bardzo drobne. Upiekłam z nimi ciasto drożdżowe,a troszkę zamroziłam.Muszę poprosic syna,by zrobił pierogi,bo ja nie umiem :)

A propos grzybów,tato mówił,że ani śladu.

Wracając do tematu pogody- też wczoraj "zaliczyliśmy" burzę,dziś od rana lało,ale teraz o dziwo wyszło słońce.Jednak trochę wytchnienia od upałów-jest chłodniej.