elusia Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam,moze ktos mi pomoze?Ja tarte robie tak: ciasto kruche schlodzone wykladam na forme i zapiekam10 min,na to klade farsz zalewam rozmaconymi jajkami ze smietana i posypuje utartym serem, zapiekam 20min.Taki znalazlam przepis.Niestety tarta jest smaczna,ale spod ma zakalcowaty.Co robie nie tak,czy ma taka byc?Poradzcie,prosze. elusia Cytuj
iwona30 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ja jak robie tarte to wylepiam formę ciastem nakłuwam widelcem spód i wsypuję fasolę i podpiekam , później wyciągam wysypuję fasolę i nakładam farsz i zawsze wychodzi. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a może coś takiego [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [LINK NIEAKTUALNY] ciasto francuskie mrożone lub 1 duża cebula 0,6 kg mięsa drobiowego 0,5 kg pieczarek 20 dag sera sól, pieprz, wegeta, olej do smażenia, masło do smarowania blachy jajko do posmarowania tarty Mięso kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Nastepnie dodajemy pokrojone w paski pieczarki. Przyprawiamy i podduszamy, aż wszystko będzie miękkie. Blachę do tarty natłuszczamy masłem, wykładamy ciastem francuskim i kładziemy farsz, następnie starkowany ser i przykraywamy ciastem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 25 - 30 min aż ciasto się upiecze. Podawać z ketchupem (tarta jest dość sucha) i surówką z kausty pekińskiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.