Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,moze ktos mi pomoze?Ja tarte robie tak: ciasto kruche schlodzone wykladam na forme i zapiekam10 min,na to klade farsz zalewam rozmaconymi jajkami ze smietana i posypuje utartym serem, zapiekam 20min.Taki znalazlam przepis.Niestety tarta jest smaczna,ale spod ma zakalcowaty.Co robie nie tak,czy ma taka byc?Poradzcie,prosze. elusia

Opublikowano

Ja jak robie tarte to wylepiam formę ciastem nakłuwam widelcem spód i wsypuję fasolę i podpiekam , później wyciągam wysypuję fasolę i nakładam farsz i zawsze wychodzi.

Opublikowano

a może coś takiego [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[LINK NIEAKTUALNY]

ciasto francuskie mrożone lub

1 duża cebula

0,6 kg mięsa drobiowego

0,5 kg pieczarek

20 dag sera

sól, pieprz, wegeta, olej do smażenia,

masło do smarowania blachy

jajko do posmarowania tarty

Mięso kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Nastepnie dodajemy pokrojone w paski pieczarki. Przyprawiamy i podduszamy, aż wszystko będzie miękkie.

Blachę do tarty natłuszczamy masłem, wykładamy ciastem francuskim i kładziemy farsz, następnie starkowany ser i przykraywamy ciastem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Pieczemy ok 25 - 30 min aż ciasto się upiecze.

Podawać z ketchupem (tarta jest dość sucha) i surówką z kausty pekińskiej.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.