wiola344 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 :arrow: 2-3 golonki średnie obgotować dodać - 2 liście laurowe -ziele angielskie kilka -pieprz ziarnisty 15 ziarenek -jarzynki(marchew,pietruszka,kawałek selera ale malutki) -sól lub vegeta Ugotować golonki aż bedą miękkie ,zrobić zaprawe 1 łyżka duża mąki 2-3 łyżki chrzanu tartego i wymieszać to ze śmietaną aby nie było grudek , golonki wyjąć i warzywa też i wlać do do gotującej się wody zagotować włożyć spowrotem golonki i jeszcze podgotowac aby przesiąkły chrzanem , Podawać z ziemniakami i buraczkami a chrzanem .Smacznego . :grin: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Wiolu czy ta potrawa z goloneczką nie jest czasami ostrawa? Mam w zamrażalniku golonke i tak czeka abym sie zlitowała nad nią a tutaj przepisik bardzo łatwy w wykonaniu. Pozdrawiam. Cytuj
wiola344 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witaj Ewo nie nie jest ostra chyba ze dodasz zadużo :D , tu jest podane tyle chrzanu aby było tak w sam raz ,ja zazwyczaj dodaje więcej bo lubie ostre :razz: :P pozdrawiam i życze smacznego Cytuj
EWA1992 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Wiolu bardzo dziękuje za odpowiedż,jak zrobię dam znać. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.