zuziorek Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Składniki: opakowanie makaronu /ugotowac / sos: 2 opakowania niebieskiego sera typu lazur 20 dkg szynki konserwowej /kostka/ cebula /kostka/ 2 ząbki czosnku 0,5 l śmietanki 12% 1 łyżka masła Cebulę zeszklić na maśle, dodać szynkę i wycisnięty czosnek, przesmażyć. Zalać śmiętanką i dodać pokruszony ser. Cały czas mieszając doprowadzić do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Polać makaron. Smacznego. Cytuj
kate_76 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Kasiu czy chodzi o ser plesniowy? danie wydaje mi sie ekspresowe-a takie lubie-a jak bedzie do tego pyszne -to bedzie ulubione pozdrawiam Cytuj
Olwia Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ooo, super przepisik Kasiu. Takie lubię - szybko ale smacznie. Zrobię ten makaron w najbliższy, "zabiegany" dzień. Ale też mam wątpliwości co do tego sera. Czy można go zastąpić jakimś bardziej popularnym gatunkiem? Obawiam się, że u nas takiego nie dostanę :arrow: Pozdrawiam. Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Tak chodzi chodzi o ser pleśniwy. Cytuj
redcherry Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 bardzo lubię taki makaron, dodaję jeszcze czarne oliwki do tego, po prostu pychotka Cytuj
wiola344 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 :arrow: Witam :grin: badzo ciekawy przepis ,lubie makarony i ten trzeba wypróbować :grin: zwłaszcza ze wydaje się że szybko się go robi. Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Olwia w biedronce znajdziesz niebieskiego lazura. Cytuj
Helka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Czy mozesz podac jaka jest waga jednego serka Lazur poniewaz tu gdzie mieszkam nie kupie takiego serka wiec musze go zastapic innym podobnym - dzieki! Cytuj
Basia K Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 No wlasnie,ja kupuje Lazura na wage. Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 O rany dziewczyny nie pamiętam ile wagowo ma jedno opakowanie ale myśle ze ok100, 150gr. Najlepiej jesli dacie ok 250gr pleśniaka Cytuj
zuziorek Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 A oto plesniak na talerzu.. Cytuj
Beata_H2O Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Wyglada jak zwykly makaron w jasnym sosie z szynką :wink: sos taki zazwyczaj kupywalam w sklepie (do sosow jestem noga:P ) ale skoro podajesz przepis to skusze sie na upichcenie tego cuda:D Cytuj
Klamerka Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Danko- bomba!!! Fakt, jesteśmy makaronofanami, ale to nie zmienia postaci rzeczy, że i tak jest przepyszne! :P Gotowe sosy mają się do tego jak cyrkonie do brylantów- bez porównania po prostu! :P Z tym, że my na dwa lazury, dodaliśmy nie 0,5 l śmietany ale około 200 ml. A do tego 4 cebulki, około 20 zielonych oliwek i troszkę startego żółtego sera :P Ale to tylko takie drobne zmiany. Jeszce raz polecam ten makaron wszystkim niezdecydowanym- RE-WE-LA-CJA!! :P Cytuj
zuziorek Opublikowano 6 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Super, że smakowalo. My w domu przeliczamy żartem porcje makaronu na wanny... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.