wiola344 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 :razz: Polecam pyszną sałatke na każda okazje ,na grila, do obiadu albo na przekąskę -sałata lodowa -ogórek zielony duży lub 2 małe -pomidory 2 szt -pierś kurczaka usmazona -czerwona cebula -papryka czerwona swieża -opakowanie sera typu feta -ząbek czonku sałate porwać NIE KROIĆ na kawałki dodać pokrojone ogórki ale grube ok2 cm ,pomidory,cebule w krązki,fete w kosteczke ,czosnek zmiażdzyć wszystko to wymieszac, dodać do tego pierś pokrojoną w kosteczke i oliwki zrobić do tego sos 1/2 łyżki musztardy 1łyżka octu winnego 4 łyzki oliwy z oliwek sól pieprz wszysto wymieszać i polac sałatke i wymieszac pyszne . :razz: Polecam Cytuj
Wiolka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Wiolu czy zamiast oliwy z oliwek można dodać oleju kujawskiego , moi domownicy niezbyt lubią smak nawet w sałatce oliwy z oliwek :razz: :razz: :razz: Cytuj
wiola344 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 :razz: Witaj wiola można dodać inny jak domownicy nie lubia choć oliwa ma taki specyficzny smak i dodaje takiego aromatu,ale się tym nie przejmuj bo ja oliwe używam bardzo krótko też jej nie lubiałam ale zaczełam przemycac pokryjomu do potraw i tym sposobem rodzinka polubiała oliwe np. smazyłam kotlety schabowe i były rewelacyjne a innym razem smażyłam na zwykłym i już im nie smakowało tak że sposobów na wprowadzenie jest wiele powodzenia. :razz: i smacznego. Cytuj
Wiolka Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Wiolu ja też przemycalam smak oliwy z oliwek do innych potraw , ale moje dziewczyny mają nosa no i niezły smak ,bo zawsze wiedziały jakiej oliwy urzyłam , ale jestem bardzo zadowolona , że do Twojej sałatki mogę użyć kujawiaka . Dziękuję za bardzo dobry przepis , napewno wypróbuję . Pozdrawiam. :razz: :razz: :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi