basga Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 1 kg rabarbaru-obrać i pokroić. ciasto: 4 jajka 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku 1-2 łyżki kakao Jajka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszać i wylać do formy. Na ciasto wyłożyć rabarbar. Piec w 160*C a po wyrośnięciu w 180*C około 30-40 min,najlepiej sprawdzić patyczkiem. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem i zajadać. Ciasto orzeżwiające a prościutkie do zrobienia. Cytuj
Jolanta Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ale smacznie wyglada na nastepny weekend upieke chyba z twojego przepisu bo uwielbiam rabarbar :razz: Piklam podobny ale ze sliwkami -rewelacja!!!Pozdrawiam :razz: [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.