Jolanta Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nigdy nie wiem co mam zrobic z miesem z rosolu poniewaz moi domownicy nie lubia gotowanego miesa drobiowego wiec wykorzystalam go do pasztetu a wiec:Ugotowac rosol najlepiej wolowo-drobiowy. Ja robie z 3 udek i 15dag. wolowiny oczywiscie warzywka duzo marchwi, pietruszka, seler, por. Wszysko zalezy kto jakich uzywa warzyw.Ugotowane miesko zmielic oraz wszystkie warzywa z rosolu doprawic do smaku dodac troche majeranku 2-3zábki czosnku,natki pietruszki,wymieszac. Dodac 2 cale jaja i 2 lyzki tartej bulki -wymieszac na koniec 1 1\2 szklanki wywaru szystko dokladnie wymieszac i piec w keksowej formie wylozonej pergaminem lub wysmarowac maslem w temperaturze 180*-200* przez 45 -50 min.do zarumienienia wierzchu pasztetu. Naprawde super nie jest suchy fajnie mozna go rozsmarowac na chlebku. Goraco polecam !! :razz: :razz: :razz: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] 1 Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 przepis naprawde wydaje sie łatwy i co najwazniejsze szybki,z pewnością ten pasztecik upieke i mam nadzieje ze i nam zasmakuje.Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jolu kuszący pasztecik – wypróbuję , tylko nie wiem czy teraz, czy na wsi, dam znać POZDRAWIAM Cytuj
fredzia Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam. Też piekę taki pasztet ale dodaję podgarla ugotowanego.Wtedy pasztet sie nie rozsypuje.POzdrawiam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 No i znalazłam, czego szukałam :) Ja pochłaniam wszelkie pasztety i wątrobianki - po prostu za nimi przepadam. Ale nigdy nie robiłam sama. Muszę wreszcie spróbować. Dam znać po weekendzie, jak wyszło :sad: Dzięki za przepis. Cytuj
Kaliope Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Pyyyyyyyychotka !!! Bardzo smaczny pasztecik :) Cała rodzinka się zajadała. Ja zawsze robiłam sałatkę, gdy zostało mięsko i warzywa z rosołu, a tym razem coś innego. Na pewno często będzie się pojawiał ten pasztecik na naszym stole :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-( Cytuj
lenarcik Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Ja również bardzo lubię pasztety domowej roboty;) Jak brakuje czasu to ja zajadam sie pasztecikem leppszy chilli - zupelnie inny smak. Zbliza mi sie rodzinna uroczystosc to moze sprobuje ten Twoj pasztet :) Cytuj
Beella Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Też robię taki pasztecik jest pycha,dodaję jeszcze 30dag. wątróbki drobiowej podsmażonej z cebulką,ale to rzecz gustu co kto lubi:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.