megii80 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja zawsze mam z tym problem , spód mam przeważnie cienki a górę " puchatą", czy biszkopt przekrawać lepiej ciepły czy zimny i czym nożem czy nitką a może jeszcze macie inne sprawdzone sposoby. dziękuję za każdą wskazówkę Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 https://www.smaczny.pl/forum/Zachecam-Do-Kupna-t3300.html sprawdzone polecam Pozdrawiam Cytuj
EWA1992 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Ja przekrawam biszkopt zwykłą nitką . Przeważnie jak jest zimny ale u mnie z tym jest różnie.... :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ja zawsze przekrawam zimny biszkopt. Najlepiej jest jeszcze upiec biszkopt dzień wcześniej, a dopiero na drugi dzień go przekrawać, wtedy tak się nie kruszy. Biszkopt przekrawam najczęściej długim ostrym nożem i wykonuję delikatne "długie ruchy". Powodzenia :razz: Cytuj
ulamisiula Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Ja przekrajam biszkopt dopiero jak jest zimny a najlepiej na drugi dzień.Na początku ostrym nożem nacinam ścianki dookoła ciasta.W ten sposób zaznaczam któredy będzie szedł noż a potem dokończam całą sprawe nozem.Szybkie, proste i nigdy nie krzywe haha. Cytuj
KIKI Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 WITAM no ja tez zabieram się za przekrojenie biszkoptu na drugi dzień po upieczeniu. Na początku ostrym nożem nacinam ścianki dookoła ciasta.W ten sposób zaznaczam miejsce jakie szerokie mają być placki, a potem zwykła nitka i przeciągam ją między plackami. Wychodzi super i zawsze równiutko. Wsklepi widziałam taką metalową "żyłkę", i ona działa na zasadzie nitki. Polecam Cytuj
KIKI Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 gdyby jeszcze ktos szukała przyżądu do krojenia biszkoptu to polecam to urzadzenie [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
basga Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 A mnie tym metalowym przyrządem z drucikiem za czorta nie wychodzi i też nacinam boki a potem długimi ruchami ciacham. Cytuj
Chef Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja nacinam brzeg biszkopta i potem zaciskam wokół nacięcia mocną nitkę. Sprawdzone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi