Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skladniki: 30 dag swiezych lub mrozonych truskawek 8 lyzeczek zelatyny 5 lyzek cukru pudru 1/2 litra jogurtu truskawkowego 8 lyzek soku pomaranczowego 1/2 litra kremowki 3 blaty biszkoptowe 6 lyzek konfitur truskawkowych cukier waniliowym owoce do dekoracji Truskawki umyc i osuszyc ( lub rozmrozic).Zelatyne namoczycw 4 lyzkach zimnej wody. Owocezmiksowac z cukrem purem.Nastepnie puree owocowe zmiksowac z jogurtem na puszysty krem. 2 lyzki soku pomaranczowego podgrzac, rozpuscic w nim zelatyne , zmiksowac z kremem truskawkowym. Ubic 350 ml schlodzonej kremowki i delikatnie wymieszac z kremem truskawkowym. Blaty biszkoptowe skropic sokiem pomaranczowym. Kazdy blat posmarowac 2 lyzkami konfitur. Wlozyc jeden do tortownicy, posmarowac 1/3 kremu, i tak samo zrobic z reszta kremu. Tort chlodzic ok 4 godzin. Wyjac na patere. Pozostala kremoiwke ubic z cukrem waniliowym i posmarowac nia boki tortu. Wierzch udekorowac owocami. Mysle ze malinowy tez bylby dobry, tylko owoce trzeba by bylo przetrzec przez sito zeby pozbyc sie pestek z malin, no i uzyc jogurt malinowy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.