Agusia Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 skladniki: 30 dag swiezych lub mrozonych truskawek 8 lyzeczek zelatyny 5 lyzek cukru pudru 1/2 litra jogurtu truskawkowego 8 lyzek soku pomaranczowego 1/2 litra kremowki 3 blaty biszkoptowe 6 lyzek konfitur truskawkowych cukier waniliowym owoce do dekoracji Truskawki umyc i osuszyc ( lub rozmrozic).Zelatyne namoczycw 4 lyzkach zimnej wody. Owocezmiksowac z cukrem purem.Nastepnie puree owocowe zmiksowac z jogurtem na puszysty krem. 2 lyzki soku pomaranczowego podgrzac, rozpuscic w nim zelatyne , zmiksowac z kremem truskawkowym. Ubic 350 ml schlodzonej kremowki i delikatnie wymieszac z kremem truskawkowym. Blaty biszkoptowe skropic sokiem pomaranczowym. Kazdy blat posmarowac 2 lyzkami konfitur. Wlozyc jeden do tortownicy, posmarowac 1/3 kremu, i tak samo zrobic z reszta kremu. Tort chlodzic ok 4 godzin. Wyjac na patere. Pozostala kremoiwke ubic z cukrem waniliowym i posmarowac nia boki tortu. Wierzch udekorowac owocami. Mysle ze malinowy tez bylby dobry, tylko owoce trzeba by bylo przetrzec przez sito zeby pozbyc sie pestek z malin, no i uzyc jogurt malinowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.