Dora35 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 2 serki homogenizowane 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 l śmietany kremówki 2 płaskie łyżki żelatyny cukier waniliowy garść rodzynek puszka ananasów 2 galaretki ananasowe Serki utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym . Ubić kremówke i połączyć z serkiem. Żelatyne rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody ,a następnie zagotować. Ostudzoną wlać do masy i wymieszać. Dodać rodzynki (zalane wcześniej wrzątkiem i osączone), oraz kawałki ananasa (kilka zostawić do dekoracji).Dno tortownicy wypełnić biszkoptami a na to wlać mase i wstawić do lodówki na 1 -2 godz . Wierzch udekorować ananasami i rodzynkami i zalać tężejącą galaretką Cytuj
apsik Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Znam bardzo dobrze ten przepis,wyszperałam go już kilka lat temu w książeczce ,,poradnika domowego,,polecam wszystkim bo deser jest smaczny ,lekki i można przyrządzić go np.z truskawkami . A tak przy okazji witam Cię na forum Dora bo nie wiem czy już to zrobiłam czy nie. Cytuj
Dora35 Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Dziekuje za powitanie ja dostałam ten przepis już troche temu i go bardzo lubie dlatego podałam go tutaj może komuś też posmakuje :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ja tez kiedyś dame robiłam z przepisu z poradnika domowego,jest dobra :razz: Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Jak duże mają być te serki.Pozdrawiam. Cytuj
Dora35 Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ja kupuje te najzwyklejsze serki nigdy nie zwracałam uwagi na ich wielkość ale napewno nie sa to najwieksze opakowania Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Czy to mają być takiej wielkości jak np: danonki. Cytuj
basga Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 te serki raczej mają 125g o ile dobrze kojarzę,danonki napewno byłyby za małe. Cytuj
Dora35 Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 następnym razem musze zwrócić uwage jaką wage mają te serki ale napewno nie są to takie opakowania jak danonki :razz: basga ma racje były by one za małe Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Chciałabym spróbować ten placek jakbyś mogła to napisz ile gramów mają te serki. Cytuj
Dora35 Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 serek homogenizowany Danio 140g albo Bakuś jest troszke mniejszy ale też będzie Cytuj
iwona30 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zrobiłam Baiałą Dame wyszedł super dałam serki po 150 g niebo w gębie. Polecam. Mąż z córką i inni goście byli zachwyceni prosili o dokładkę. Ocena 5. Cytuj
Dora35 Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 ciesze sie że smakowało :wink: Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Dzisiaj postanowiłam zrobić tort z tego przepisu i wyszedł bardzo dobry polecam a tak wygląda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi