Dora35 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 niedawno dostałam taki przepis od koleżanki robiłam go i jest bardzo dobry i łatwy 1 1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3/4 kostki margaryny 4 jajka 2 łyżeczki proszku 1 puszka ananasów 8 łyżek cukru na karmel Żółtka utrzeć z 1/2 szkl cukru. Ubić pianę dodając resztę cukru.Masło roztopić wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiemi wymieszać razem. 8 łyżek cukru zbrunatnić na patelni i wylać na blaszkę lub średnią tortownice (wcześniej wysmarowana tłuszczem). Na to ułożyc plastry ananasa przykryć ciastem i piec 40 minut . po przestudzeniu nasączyć sokiem z ananasa z cytryną lub rumem ewentualnie olejkiem rumowym . Wyłożyć z blaszki tak aby spód był wierzchem i ananasy znalazły sie na górze Cytuj
Agusia Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Fajne ciasto, bardzo je lubie .Chociaz ja mam troszke inny przepis(bo tu u mnie w USA uzywaja czasem innych skladnikow , ktore ciezko dostac w Polsce), to polecam to ciacho. Zawsze dobre, zawsze udane , szybkie i niezbyt drogie. U mnie to sie nazywa "upsidedown pineapple cake "-czyli doslownie ananasowe ciasto do gory nogami! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.