basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 No cóż,spróbuj tak około poł szklanki ale raczej sama musisz wyczuć konsystencję. Wogóle to jak masz swój sprawdzony przepis na sernik to taki zrób a potem dołożysz tylko tę owocową warstwę i wyjdzie cudo! Cytuj
Edytka78 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dziękuję za podpowiedź jak zrobię ciasto to podziele się opinią Cytuj
basga Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dziś kupiłam polski ser Ricoletta, typu włoska Ricotta,firmy Muko,nawet w dobrej cenie bo 30 dkg za 2.67-smak inny niż twaróg ale bardzo dobry,zaw.tłuszczu 5%. No i zrobilam sernik...o taki! Cytuj
aga0113 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 PIĘKNY!!!!!!! Miałam nic nie piec ale ide na spacer to kupię ser. Robiłam wersje z rabararem i była super tylko coś za długo mi sie zsiadała i jak go szybko jedlismy jak wystygł sernik polewaliśmy galaretką rabarbarową ile kto lubi. Ciasto pływało na talerzykach. I zrobiłam w formie prostokątnej i był trochę cienki. Cytuj
basga Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Może miałaś za dużo rabarbaru i jedna galaretka nie wystarczyła? Ja dziś zrobiłam z truskawkową górą,też niski ale co tam... Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Czy widzieliście moje zdjęcie jakie ładne i smaczne wyszło mi ciasto z tego przepisu. Pozdrawiam Cytuj
mac51 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ina :razz: Widziałem...pięknie Ci wyszedł :razz: Pozdrowienia dla Taty w Dniu Urodzin :razz: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Basga :grin: Twój też niczego sobie :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ach Mac tego się nie spodziewałam, dziękuję bardzo, przekażę tacie jutro i opowiem o tych pięknych kwiatach w wazonie. Napewno się wzruszy i będzie się bardzo cieszył. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Edytka78 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Piekłam ten serniczek wczoraj wyszedł super a rqabarbar faktycznie długo się ścinał no i dałam dwie galaretki (w zależności od tego ile jest masy rabarbarowej) ale włożyłam ciasto do lodówki i było gotowe. Dziękuje za pyszne ciasto :wink: Cytuj
aga0113 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 do rabarbaru dałam za dużo wody oczywiście i dałam ze strachu dwie galaretki. ale i tak polewany był pyszny. ja jadłam z rabarbarem a synek cały sernik bez. :wink: Cytuj
wiola344 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ;) Ja zrobiłam ten pyszny serniczek ,ale zamiast kisielu jabłkowego dałam brzoskwiniowy bo akurat nigdzie nie było jabłkowego -to chyba mi na złość- hihihi ,ale jest rewelacyjny i orzeźwiający jednym słowem super oto moje dzieło troche nie najlepszej jakości te zdiecia ale cos tam widać ;) Cytuj
ewciapg Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Sernik rewelacja. Nie miałam rabarbaru to upiekłam z malinami. tylko dałam 2 galaretki. Super Cytuj
Kaliope Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 To ja bardzo Cię proszę o dokładną recepturę na ten malinowy wierzch, bo właśnie szukam przepisu na sernikczek z malinami. Jeszcze mamy duuuużo malin w ogrodzie i trzeba je wykorzystać :) Jak dużo tych malinek potrzeba? Jakie galaretki dodałaś? Dzięki za odpowiedź. A ciasto śliczne na Twoim zdjęciu. Cytuj
ewciapg Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Myślę że można dać śmiało około 1kg i 2 galaretki. Ja miałam tylko 60 dkg malin, dałam 2 galaretki truskawkowe, ale pewnie są i malinowe więc radziłabym takie. A sprawa wygląda prosto: wrzucamy maliny do garnka, wsypujemy trochę cukru (na oko,ale uważamy żeby nie za dużo bo po dodaniu galaretek będą słodsze maliny) i podsmażamy do rozgotowania malin. Myślę że można by przez sito przepuścić potem ten sok by nie było pestek z malin, ale ja tego nie robiłam bo mężuś woli w tej postaci. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki,mieszamy i w razie potrzeby dodajemy cukru. Odstawiamy do ostygnięcia, gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy na sernik. Jak jest gorąco na dworzu to wstawiam do lodówki tą masę bo długo się schodzi zanim zgęstnieje i podpatruję co jakiś czas czy już można ją wykładać na ciasto. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.