Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 15 dkg kaszy kuskus 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4-5 łyżek majonezu koperek rosłek w kostce lub inna przyprawa do zup 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą, osoloną lub przyprawioną kostką rosołową. Do wody dodać oliwę, wymieszać, odstawić do napęcznienia. Po upływie około 5 minut zamieszać kaszę, aby uniknąć powstania grudek. Kaszę wystudzić. Kukurydzę odsączyć, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka również odsączyć, rozdusić widelcem na drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z wystygłą kaszą, dodać posiekany koperek i majonez. Odstawić do lodówki na 2 godziny, do "przegryzienia się" składników. Smacznego ! Polecam serdecznie, sałatka bardzo dobra.

Opublikowano

Często robię sałatki z kus kus i tuńczyka. Rzeczywiście jest bardzo dobra. Polecam. :razz: :razz: :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.