Klosewik Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Składniki: 15 dkg kaszy kuskus 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4-5 łyżek majonezu koperek rosłek w kostce lub inna przyprawa do zup 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą, osoloną lub przyprawioną kostką rosołową. Do wody dodać oliwę, wymieszać, odstawić do napęcznienia. Po upływie około 5 minut zamieszać kaszę, aby uniknąć powstania grudek. Kaszę wystudzić. Kukurydzę odsączyć, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka również odsączyć, rozdusić widelcem na drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z wystygłą kaszą, dodać posiekany koperek i majonez. Odstawić do lodówki na 2 godziny, do "przegryzienia się" składników. Smacznego ! Polecam serdecznie, sałatka bardzo dobra. Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Często robię sałatki z kus kus i tuńczyka. Rzeczywiście jest bardzo dobra. Polecam. :razz: :razz: :razz: Cytuj
Klosewik Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Tutaj efekt daje jeszcze ten koperek, dzięki któremu sałatka jest super. I nie czuć aż tak, że to sałatka z ryby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.