Klosewik Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Kochana Ineczko, nie wiem, co Ci doradzić w tej kwestii, gdyż zawsze piekłam ten "biszkopt" na dużej blaszce. Ale do odważnych świat należy, a Ty jesteś super kucharką, więc Ci się na pewno uda i będzie po Twojej myśli ! Pozdrawiam. :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Klosewik nie ma problemu, zorientuję się ile będzie ciasta i wtedy zadecyduję, albo duża tortownica, ewentualnie duża i mała albo użyję dużej blachy zobaczymy o wszystkim powiadomię. Pozdrawiam. 1 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 3 W 1 https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3065&hl= 1/2 kremu, bo byłoby za dużo https://www.smaczny.pl/przepis,biszkopt_z_n...zonymi_sliwkami W 1 Ciacho w smaku przypomina Magdalenki ( takie babeczki, które kiedyś były w sklepach ) Pychotka Polecam Cytuj
Novinha Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Właśnie wyjęłam ciasto z pieca. Wyszło delikatne, w sam raz słodkie, puszyste i ładnie pachnie. Nigdy nie piekłam biszkopta, więc nie mam porównania, ale to ciasto jest genialne. Dziękuję niebiosom, że trafiłam na to forum, od tamtej pory nasz jadłospis się zmienił na lepsze, a ja miesiąc po ślubie umiem piec pyszne ciasta :] Dziękuję Wam wszystkim. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Witaj w śród nas. Z nami nie zginiesz :razz: Życzę wiele zadowolenia z naszych przepisów. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Dziś upiekłam oszukańca z jagodami-w dwóch keksówkach.Łatwe a dobre ciacho z możliwością kombinacji. I oczywiście aby było szybciej,to najpierw ubiłam pianę,dodałam cukier,potem po 1 żółtku,wodę z olejem a na końcu wsypałam mąkę z proszkiem-wszystko w mikserze i wyszło a tylko jedna miska brudna :evil: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witaj Basiu ! Jak w smaku? Pycha prawda? Bardzo przypomina mi Magdalenki które kiedyś były w sprzedaży, prawda? No i pasuje do wszystkiego i do kremu i do owoców :evil: Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Magdalenek jakoś nie pamiętam ale ja rzadko kupuję ciastka,a to ciacho rzeczywiście jest uniwersalne,można sobie kombinować . Cytuj
Katarzyna Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Basiu to były takie małe babeczki w papierowych foremkach, ale może u Ciebie ich nie było w Łodzi były przez jakiś czas, ale już dawno ich nie widziałam. Też raczej nie kupuje gotowych ciastek, ale te wyjątkowo smakowały moim synom jak byli mali. :evil: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Dawno tu nikt nie zaglądał więc przypominam >bo ciast jest tego warte :) Cytuj
kapibara Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Oszukaniec jest rewelacyjny! Zrobiłam z niego tort na pierwsze urodziny synka i zniknął w mgnieniu oka 🙂 Z tym, że zamiast cukru waniliowego dodałam łyżkę kakao, żeby ciasto kontrastowało ze śmietanowym kremem ( krem z przepisu Doroty https://www.smaczny.p...,tort_na_roczek ). Teraz piekę oszukańca na bożonarodzeniowego torta. 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witaj, śliczny torcik upiekłaś, gratuluję :D i dziękuję za skorzystanie z mojego przepisu :) Serdecznie pozdrawiam i wesołych Świąt życzę :D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dawno nikt tu nie zaglądał więc odświeżam, bo sezon w pełni wiec do owoców idealny podkład :P Cytuj
figiel Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dziękuję bardzo , ja tego przepisu nie zauważyłam . Na pewno będzie wypróbowany . Pozdrawiam 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.