Gość ciastko Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ciasteczka 1,5 szklanki mąki gryczanej 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki drobnych płatków owsianych 0,5 łyżki czarnego kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia wymieszać, a potem dodać: 2-3 jajka wlać troche miodu do smaku i konsystencji (nie za dużo), ciasto powinno być gęste i możliwie kruche. schłodzić, uformować ciastka, upiec i zjeść :) Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Ja mam troszke bardziej rozbudowany przepis, ktory znalazlam gdzies na internecie: 2,5 szklanki musli z owocami 1,5 szklanki kleiku ryżowego (suchego) 1 szklanka wiórek kokosowych 0,5 szklanki otrąb pszennych lub zarodków pszennych 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki nasion słonecznika 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 1 jabłko 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 125g masła 3 łyżeczki miodu 3 łyżki mleka 2 jajka Suche składniki zmieszac w misce, czekoladę i jabłko pokreoic w kostkę. Masło stopić z miodem i mlekiem, wlać lekko przestudzone do miski, wymieszać łyżką. Dodać jajka i lekko zagniatając ręka toczyć w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego. Piec 15- 20 minut w temperaturze 160 st do ładnego zrumienienia. Ja je uwielbiam, sa niezwykle sycące w sam raz do kawy :P) Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 A wygląda to tak: Tym razem dodałam równeż pestki dyni, ale nie był to najlepszy pomysł. Kulki nie chcialy sie lepic i sie rozlatywały. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi