megii80 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Witajcie dziś chciałabym podzielić się z wami przepisem , który dostałam dawno temu od koleżanki ciacho bardzo mi smakowało mam nadzieję że i wam posmakuje. życzę udanych wypieków Biszkopt jasny: 4 jajka 12 dag cukru 12 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 4 jajka 12 dag cukru 10 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Możecie skorzystać z własnych sprawdzonych przepisów na biszkopt byle nie był zbyt wysoki. Masa serowa 200 ml śmietany 30 % 0,70 dag sera białego (gotowy z wiadereczka sernikowo-kanapkowy) 1/3 szk cukru pudru Masa karemelowa puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 margaryna 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody ) czekolada deserowa , biała lub gorzka wg uznania Poncz: 300 ml wody 100 ml spirytusu 2 łyżki cukru 2 łyżki kawy Wykonanie: Biszkopty: białka ubić dodać cukier następnie żółtka na koniec mąkę z proszkiem, do drugiego dodać kakao piec 30-40 min 160-180 *C Masa serowa: Ubić śmietanę z cukrem pudrem następnie dodać do sera Masa karmelowa: mleko gotować 3 godz , margarynę utrzeć dodając zimny karmel na koniec kawę sprawdzając by krem nie był za rzadki Na spód kładziemy biszkopt ciemny nasączamy 1/2 ponczu , masa serowa, biszkopt jasny nasączony 1/2 ponczu, masa karmelowa na wierzch starta czekolada Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.