beatusek Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 SKŁADNIKI: 1 paczka makaronu ryżowego (500 g) 2 zielone ogórki 1 opakowanie suszonego koperku 1 pęczek zielonego kopru 40 dag wędliny drobiowej 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku majonez przyprawy Ugotować ryż w/g przepisu na opakowaniu. Ogórki przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć pestki(ogórki nie puszczają w sałatce wody) i poszatkować. Pęczek kopru bardzo drobno posiekać. Wędlinę pokroić w drobne kwadraciki. Dodać opakowanie suszonego kopru+kukurydzę+majonez+przyprawy i sałatka gotowa. Z podanej ilości składników wychodzi olbrzymia miska sałatki :razz: SMACZNEGO !!!!! Sałatka zrobiła furrorę wśród znajomych. Cytuj
Agusia Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 mam male pytanko, czy tu chodzi o prawdziwy makaron ryzowy czy tylko taki ksztaltem przypominajacy ryz? Cytuj
basga Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Mnie się wydaje,że makaron o kształcie ryżu. Cytuj
Agusia Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 mam w domu i ten i ten i nie wiem ktory uzyc. A roznica jest ogromna, wiec prosze o podanie rodzaju makaronu. No basqa widze ze zarejestrowalysmy sie w podobnym czasie ale ty mnie bijesz na glowe z liczba wyslanych postow! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam! To nawet ciekawie by wyglądało z takiego makaronu ryżowego świetny pomysł Agusia, trzeba by było wypróbować. Nie raz przez przypadek wychodzi coś dobrego i niespotykanego. :grin: Pozdrawiam Cytuj
beatusek Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam was wszystkie!!! Oczywiście chodzi o makaron w kształcie ryżu. Cytuj
basga Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 mam w domu i ten i ten i nie wiem ktory uzyc. A roznica jest ogromna, wiec prosze o podanie rodzaju makaronu. No basqa widze ze zarejestrowalysmy sie w podobnym czasie ale ty mnie bijesz na glowe z liczba wyslanych postow! AGUSIU-ja nie pracuję,jestem typową domatorką a najbardziej lubię siedzieć na Smacznym,tu tyle się dzieje! Cytuj
Agusia Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Basienko ja tez jestem domatorka tyle ze zawsze mam tyle do zrobienia w domu, no i mam jeszcze Emilke. Ponadto czasami pracuje na popoludnia a od wtorku prawdopodobnie zaczynam tez prace jako niania- narazie na pol etatu a od czerwca na pelny. Bede jezdzic z moja Emilka pilnowac takich starszycg dziewczynek. Cytuj
igas1 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Robiłam ta sałatkę, myslałam ze będzie super bo tak się zachwycacie a była nijaka i mdła. Mi ani moim czlonkom rodziny wogóle nie smakowała. Cytuj
vinonka Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 A ja zrobiłam ją wczoraj i wszystkim smakowała:) Cytuj
jazzu Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 genialny przepis, zrobiłem od razu dla dużej audiencji porcje na 150 osób w cateringu na otwarciu wystawy w muzeum przyrodniczym w krakowie i salatka zrobiła furorę!!!!! :mrgreen: dzięki wielkie za ten przepis!! sałatka jest fantastyczna :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Robiłam ta sałatkę, myslałam ze będzie super bo tak się zachwycacie a była nijaka i mdła. Mi ani moim czlonkom rodziny wogóle nie smakowała. Może to wina przypraw :mrgreen: Można przecież dodać więcej pieprzu i przyprawy według własnego smaku :grin: Cytuj
beatusek Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 genialny przepis, zrobiłem od razu dla dużej audiencji porcje na 150 osób w cateringu na otwarciu wystawy w muzeum przyrodniczym w krakowie i salatka zrobiła furorę!!!!! 🙂 dzięki wielkie za ten przepis!! sałatka jest fantastyczna 🙂 Bardzo dawno tu nie zaglądałam, ale bardzo się cieszę, że przepis na tę sałatke zrobił furrorę na tak dużej imprezie. Znakiem tego musiała smakować . :) Pozdrawiam Beata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi