Dora35 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 1kg pieczarek 8 jajek ogórki kiszone puszka groszku majonez sól pieprz natka pietruszki Pieczarki podgotować , a potem pokroić i podsmażyć na maśle. Gdy wystygną dodać pokrojone ogórki , groszek pokrojone jajka , pokrojoną natkę , majonez ,sól,pieprz.Wymieszać i sałatka gotowa :grin: Cytuj
basga Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 ROBIĘ TAKĄ SAŁATKĘ TYLE ZE UŻYWAM PIECZAREK MARYNOWANYCH,TEŻ JEST BARDZO SMACZNA ALE NIESTETY BARDZIEJ KOSZTOWNA. Cytuj
Dora35 Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 z pieczarek marynowanych chyba ma ostrzejszy smak ?? Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Mniam, pieczarki marynowane to jest TO!!! :razz: W tym wypadku koszty nie mogą grać większej roli od smaku :razz: Więc jeśli użyjemy pieczarek marynowanych to najlepiej zmienić ogórki kiszone na konserwowe :grin: Wtedy to już będzie na maxa miodzio :razz: Cytuj
Dora35 Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Aż musze zrobić tą sałatke z pieczarkami marynowanymi zawsze robiłam ze smażonymi czas spróbować coś nowego :grin: Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 No pewnie!! :razz: Trzeba próbować nowych rzeczy :razz: Ja uwielbiam się bawić w kucharke :grin: A przy sałatkach to można kombinować i kombinować :razz: Cytuj
Dora35 Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 no dokładnie tutaj sa tysiące możliwości czasem coś co sie nam wydaje że nie pasuje z czymś po dodaniu okazuje sie pycha :grin: Cytuj
Christina Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Znam sałatkę z identycznych składników, lecz inaczej przyrządzaną. Mianowicie, chodzi o pieczarki - nie trzeba ich smażyć, ani używać marynowanych. Moja ciocia robi tak: umyte i trochę obsuszone pieczarki ściera na tarce (grube oczka) i zalewa wrzątkiem, potem krótko gotuje (ok. 10 minut lub krócej). Czas gotowania zależy od "wieku" pieczarek. Warto spróbować po 5 minutach, czy są dobre na twardość, żeby ich nie rozgotować na papkę. Następnie odlewamy pieczarki na gęstym sicie i studzimy. Z resztą składników postępujemy tak, jak napisała Dora35. Gwarantuję, że w ten sposób sałatkę przygotujemy szybciej, będzie pyszna i mniej kaloryczna (bo pieczarki nie będą smażone). Proponuję też spróbować dodać do składników jabłko - ja wypróbowałam - z jabłkiem też jest pyszna :sad: Cytuj
Dora35 Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 no zaciekawił mnie ten sposób następnym razem go wypróbuje :sad: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Dora35 - zrobiłam razem z mężem Twoją sałatke i była dobra,tylko według mnie by wystarczyło podgotować pieczarki już bez podsmażania. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Christina Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Przypomniałam sobie, że pieczarki można też pokroić na kratce do sałatek - też dużo szybciej się robi. Cytuj
Jolcia Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Robię podobną sałatkę.Pieczarki gotuję,potem kroję drobniutko i dodaję jeszcze rzodkiewkę,szczypiorek,natkę pietruszki.Jest pyszna. Cytuj
Dora35 Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jak już napisałam sałatki można robić na różne sposoby i każdy może dodać do nich coś od siebie albo coś zmienić i napewno na wszystkie sposoby wyjdą pyszne ważne żeby ci którzy je jedzą byli zadowoleni i im smakowało :sad: Cytuj
BEAZAR Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam! A ja zawsze dodaje pieczarki surowe.Wszyscy zyjemy i mamy sie niezle po tak przygotowanych grzybkach... :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.