basga Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Ciasto:ciemny biszkopt,każdy ma swój wypróbowany przepis. Krem:0.5 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżeczki żelatyny-rozpuścić w 1/4 szkl.wrzątku brzoskwinie z puszki- pokrojone Upieczony i lekko ostudzony biszkopt wydrążyć,zostawiając około 2 cm spód i boki,a resztę ciasta pokruszyć. Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń z odrobiną alkoholu,wyłożyć pokrojone owoce i przykryć ubitą śmietaną z cukrem i rozpuszczoną żelatyną,tworząc "górkę". Posypać pokruszonym ciastem lekko dociskając i odstawić do schłodzenia. Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Moje gratulacje, Basqa!!! Piękne ciacho upiekłaś. Dzięki za przepis. :grin: Cytuj
Dora35 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 a czy moge prosić o przepis na twój biszkopt kakaowy bo tak ładnie wygląda :grin: Cytuj
basga Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Akurat tu robiłam taki placek [spód od Milky Way]: 6 JAJEK 3 ŁYŻKI OLEJU 3/4 SZKL CUKRU 1 SZKL MĄKI 3 ŁYŻKI KAKAO 3 ŁYŻKI ZIMNEJ WODY 1 ŁYŻECZKA PROSZKU Ubić białka,dodać cukier,żółtka i resztę składników. Piec w 160*C a po wyrośnięciu w 180*C. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Basiu - moje gratulacje,kopiec wyszedł Ci mniamniuśny.Na przyszłą niedziele spróbuje zrobić kopca według Twojego przepisu,do tej pory robiłam tylko z pudełeczka. Cytuj
Dora35 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 na jaką tortownice jest ten przepis dużą mała czy średnią ?? Cytuj
basga Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 O rany,chyba na średnią,ma 28cm. Cytuj
Dora35 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 dziękuje za odpowiedź mam ochote na przyszłą niedziele upiec te pyszności :grin: Cytuj
Jolanta Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ja chyba tez sie skusze na to ciacho bo kiedys robilam tylko z gotowego przepisu czyli z pudeleczka bylo super tylko ze z bananami. :razz: Pozdrawiam! [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ja też robiłam gotowe, Jolu i ja potwierdzam że było bardzo smaczne. Pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Wasnie dzis zrobilam to ciacho tylko z bananami, no i zamiast zelatyny dalam usztywniacz do bitej smietany jest poprostu rewelacja tylko maly problem bo szybko znika :mrgreen: . BASGA GRATULACJE!!! [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
basga Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Cieszę się że smakowało a śliczny wyszedł ten kopiec! Zastanawiam sie teraz nad kopcem z truskawkami,sezon wkrótce się zacznie a truskawki+bita śmietana ....pychota. Cytuj
dwoinka Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mam zamiar w weekend zrobić to ciasto...mam tylko pytanie ile czasu mniej więcej ma się piec ciasto? Cytuj
basga Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie pamiętam ale i tak zawsze trzeba sprawdzać patyczkiem,tak około pół godzinki myślę.Od tamtego czasu jakoś go nie robiłam,daj znać jak wyszedł. :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi