Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Az slinka leci na taki chlebek tylko musze kogos poprosic zeby mi kupil te otreby bo u nas chyba nie ma to sa efekty mieszkania na obczyznie. :razz: Pozdrawiam :razz: .

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Skusiłam się na ten chlebek ale chyba coś sknociłam bo po wyjęciu z piekarnika i odkrojeniu kromki był taki miękki i jakby trochę surowy w środku,owinęłam go w folię aluminiową i jeszcze wstawiłam do piekarnika,zobaczę co będzie. W jakiej temp.trzeba go piec bo ja nastawiłam na 180*.

Opublikowano

Niestety-wyszedł mi taki gliniasty,może za mało wyrósł przed pieczeniem? No i za mało słony...zrobiłam z połowy porcji i wyszło mi 2 keksówki.

post-4359-1179219557_thumb.jpg

Opublikowano

No jasne że sie nie poddam :mrgreen: tym bardziej,że tu jest pole do popisu z dodatkami :grin: Jadłam kiedyś chleb z cebulą ,ze śliwkami też jest i to taki ze sklepu i napewno za parę dni zrobię znowu,w końcu zostało mi pół kilo mąki :roll:

Opublikowano

Wiecie co? ten chleb jak całkowicie ostygł to wcale nie jest zły! Poszperałam w książkach i macie rację-temp.pieczenia 200*C.

Opublikowano

ale kusicie tymi zdjęciami no i opiniami oczywiście mam 2 pytania.1.W jakiej temperaturze piekłyście???2.Czy to musi być mąka wrocławska bo ja mam poznańską robił ktoś z niej może???

Opublikowano

troszke was jeszcze pokusze.przed chwila upieklam chlebek w dwoch blaszkach.posypalam slonecznikiem.wyszedl pycha. :mrgreen:

jesli zas chodzi o typ maki to trudno mi odpowiedziec zawsze uzywalam takiej jak w przepisie(raz sprobowalam z zytniej i niestety porazka).taka mala uwaga ostroznie z ta woda.te piata szklanke to w zaleznosci od konsystencji ciasta.dzis np dalam 4 szkl na 1 g maki i jeszcze musialam troszke maki podsypac.jakas wyjatkowo wilgotna mi sie trafila.zycze udanego wypieku.powodzeniapost-4993-1179240143_thumb.jpgpost-4993-1179240209_thumb.jpgpost-4993-1179240228_thumb.jpgpost-4993-1179240245_thumb.jpgpost-4993-1179240269_thumb.jpg

Opublikowano

Zrobiłam dziś znowu ten chleb,z tym że dziś ciasto było gęściejsze i pięknie wyrósł /trening czyni mistrza :mrgreen: /. Dodałam 1 łyżkę oliwy,troszkę kminku,siemienia lnianego,ziarna słonecznika i smażoną suszoną cebulkę,kombinacja tego co znalazłam ale za to co za zapach! Już kupiłam zapas otrąb bo całej rodzince posmakował.

Opublikowano

Basqa śliczny ci wyszedł dobrze że się nie poddałaś a z jakiej mąki robiłaś też wrocławskiej???. Mam nadzieję że dobrze zrozumiałam że to z pszennej mąki??. Daovay twoje zdjątka sa naprawdę kuszące. Kurcze oby przestało padać to bym skoczyła do sklepu po mąkę wrocławską i drożdże.U nas leje i nie mam jak iść do sklepu. :mrgreen:

Opublikowano

Tak,z wrocławskiej,specjalnie musialam ją kupić ale z 1kg wyszło mi w sumie 4 keksówki chlebusia! To jest pszenna mąka .

Opublikowano

Widze kolejny "hit" Jutro mam wolne,wiec zaskocze rodzinke swojskim chlebem. Teraz spiesze sie do pracy (sklep firmowy PIEKARNI :roll: :mrgreen: ),a jeszcze nie moge sie oderwac od komputera,moze cos przeoczylam...powiedzcie mi prosze,ile dajecie drozdzy?Domyslam sie,ze te pól kostki to ok 50 g,ale u mnie w sklepie sa tez kosteczki 42g :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.