Basia K Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Pieklam dzis ten chlebek z polowy porcji,wystarczyly 2 szklanki wody. Dalam otreby pszenne i zytnie,bo takie byly w sklepie z ekologiczna zywnoscia (niektóre z Was maja taka zywnosc pod domem,ja musze kupowac),dosypalam slonecznika. Wyszly mi dwie blaszki,jedna wieksza,druga mala.Ale moglam zrobic w dwóch mniejszych,bo chlebki wyszly niezbyt wysokie,mimo wyrosniecia. Ogólnie-pyszna sprawa,choc tez nastepnym razem (bo na pewno bedzie nastepny raz!),dam odrobine soli wiecej. Wklejam zdjecie,choc wyszlo nie za ostre,ale cos tam widac.Jeden chlebek juz nadjedzony :mrgreen: Cytuj
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 piekne ci te chlebki wyszly.dziekuje za skorzystanie z przepisu i bardzo sie ciesze ze choc troszke smakuja.pozdrawiam.hania :mrgreen: Cytuj
Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ponownie upiekłam chlebek.Nie wyszedł tak piękny jak Daovay ale rodzince smakuje.Nie udało mi się jeszcze kupić otrębów owsianych.Dzięki za przepis. Nie wiem tylko czemu mój chlebek jest płaski a wasze wypukłe? Oto zdjęcie. Cytuj
basga Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Moje wcale nie są wyrośnięte ale też pyszne. Dziś zrobiłam z mieszanej mąki,tzn.pół zwykłej a pół wrocławskiej i różnicy nie widzę. Zamiast zwykłego cukru dałam brązowy i chlebuś ma ciemniejszy kolor choć na zdjęciu tego nie widać. Mnie już nie smakuje chleb ze sklepu a wczoraj moja córka była zdziwiona,że na kolację był właśnie kupny. Dodam,że otręby dałam tylko pszenne bo takie kupiłam bo za póżno wpadłam na to,by zmielić płatki owsiane :mrgreen: Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Żeby chleb był pulchniejszy, trzeba wierzch ciasta nakłuć widelcem. Cytuj
Jolcia Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Halinko a kiedy nakłuć ciasto? W czasie pieczenia? Cytuj
basga Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 ja myślę że przed wstawieniem do piekarnika...dzięki Halinko,następnym razem tak zrobię/pewnie to będzie jutro!/ :mrgreen: Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Basiu masz rację , przed wstawieniem do piekarnika i proszę dac znać. Cytuj
basga Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 MÓJ DZISIEJSZY CHLEBEK! wyrósł jak głupi :wink: ps.tym razem dodałam zmielone płatki owsiane i pokrojone śliwki suszone. Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Basiu czy nakułaś wierzch widelcem? doradzcie mi proszę, nie było otręb owsiannych i maż kupił otręby ze śliwkami i one są granulowane, może się rozpuszczą te granulki w cieście. Zdjęcia dopiero będę mogła dodawać jak będę miała aparat, trochę czasu to potrwa. Piękny chlebek upiekłaś. Cytuj
basga Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Jak tak mi wyrósł to już nie nakłuwałam a te granulki to ja rozpuściłabym w tej wodzie co ją się daje do ciasta bo nie wiem,czy nie byłoby grudek. Cytuj
Dalovay Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 gratulacje basqa.twoj chlebus prezentuje sie fantastycznie.pozdrawiam.hania :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Basiu dziękuję , tak zrobię jak doradziłaś. Cytuj
basga Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 To znowu ja....dziś upiekłam już chlebek z całej porcji i tylko ze zwykłej mąki,takiej wiejskiej. Powiedzcie,czym trzeba posmarować aby był taki błyszczący na wierzchu,smarowałam zimną wodą ale niewiele to dało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.