Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pieklam dzis ten chlebek z polowy porcji,wystarczyly 2 szklanki wody. Dalam otreby pszenne i zytnie,bo takie byly w sklepie z ekologiczna zywnoscia (niektóre z Was maja taka zywnosc pod domem,ja musze kupowac),dosypalam slonecznika. Wyszly mi dwie blaszki,jedna wieksza,druga mala.Ale moglam zrobic w dwóch mniejszych,bo chlebki wyszly niezbyt wysokie,mimo wyrosniecia. Ogólnie-pyszna sprawa,choc tez nastepnym razem (bo na pewno bedzie nastepny raz!),dam odrobine soli wiecej. Wklejam zdjecie,choc wyszlo nie za ostre,ale cos tam widac.Jeden chlebek juz nadjedzony :mrgreen:

post-4529-1179414610_thumb.jpg

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ponownie upiekłam chlebek.Nie wyszedł tak piękny jak Daovay ale rodzince smakuje.Nie udało mi się jeszcze kupić otrębów owsianych.Dzięki za przepis. Nie wiem tylko czemu mój chlebek jest płaski a wasze wypukłe? Oto zdjęcie.

post-2826-1179426424_thumb.jpg

Opublikowano

Moje wcale nie są wyrośnięte ale też pyszne. Dziś zrobiłam z mieszanej mąki,tzn.pół zwykłej a pół wrocławskiej i różnicy nie widzę. Zamiast zwykłego cukru dałam brązowy i chlebuś ma ciemniejszy kolor choć na zdjęciu tego nie widać. Mnie już nie smakuje chleb ze sklepu a wczoraj moja córka była zdziwiona,że na kolację był właśnie kupny. Dodam,że otręby dałam tylko pszenne bo takie kupiłam bo za póżno wpadłam na to,by zmielić płatki owsiane :mrgreen:

Opublikowano

ja myślę że przed wstawieniem do piekarnika...dzięki Halinko,następnym razem tak zrobię/pewnie to będzie jutro!/ :mrgreen:

Opublikowano

MÓJ DZISIEJSZY CHLEBEK! wyrósł jak głupi :wink: ps.tym razem dodałam zmielone płatki owsiane i pokrojone śliwki suszone.

post-4359-1179757199_thumb.jpg

Opublikowano

Basiu czy nakułaś wierzch widelcem? doradzcie mi proszę, nie było otręb owsiannych i maż kupił otręby ze śliwkami i one są granulowane, może się rozpuszczą te granulki w cieście. Zdjęcia dopiero będę mogła dodawać jak będę miała aparat, trochę czasu to potrwa. Piękny chlebek upiekłaś.

Opublikowano

Jak tak mi wyrósł to już nie nakłuwałam a te granulki to ja rozpuściłabym w tej wodzie co ją się daje do ciasta bo nie wiem,czy nie byłoby grudek.

Opublikowano

To znowu ja....dziś upiekłam już chlebek z całej porcji i tylko ze zwykłej mąki,takiej wiejskiej. Powiedzcie,czym trzeba posmarować aby był taki błyszczący na wierzchu,smarowałam zimną wodą ale niewiele to dało.

post-4359-1179935287_thumb.jpg