ina12 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Basiu mnie też jest wiadomo że tylko wodą się smaruje i dla pewności przedzwoniłam do koleżanki która jest fachowcem i powiedziała tylko wodą. Cytuj
basga Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Dzięki Halinko...no to zostanę przy wodzie....i chlebie :wink: Cytuj
basga Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 to znowu ja-tym razem posmarowałam wierzch wodą z solą/1 łyżeczka na 0.5 szkl./ i podczas pieczenia smarowałam pędzelkiem tak ze 3 razy i skórka jest błyszcząca i rumiana. Śmiało możecie piec chlebuś ze zwykłej mąki,nie musicie kupować wrocławskiej. Dziś kupiłam czarnuszkę na placu ale chleb upiekłam rano więc będzie do następnych wypieków.Pachnie cudnie! Cytuj
basga Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Dziś znowu robiłam chlebuś,tym razem z czarnuszką i mąką gryczaną,mówię Wam-co za zapach! Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Basiu,te Twoje chlebki to co jeden to ładniejszy,a w smaku pewnie smaczniutkie...muszę też się zebrać i upiec taki chlebek :cry: Pozdrawiam :cry: Cytuj
basga Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Z tym wyglądem to różnie bywa :cry: ,dziś to mi nawet wykipiały troszkę z tego rośnięcia :cry: ale za każdym razem robię inny smak,ten dzisiejszy jest najlepszy-czarnuszka jest świetna.Dodałam też trochę mielonego kminku bo lubię go w pieczywie no i ziarna słonecznika. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Chlebuś wypiekam często. Wszyscy polubiliśmy domowe pieczywo. Robię z podwójnej porcji. Chlebek bardzo długo utrzymuje świeżość. Robię w różnych foremkach, dlatego są takie nie równe, ale są pyszne, polecam, Pozdrawiam serdecznie :wink: Cytuj
Gość uzytkownik10 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Moje ulubione chleby to chleb baltonowski i chleb żytni. Oczywiście własnej roboty. Robi się je bardzo szybko i nie ma potrzeba dużo składników. Kupujesz odpowiednią mąkę tj. do chleba baltonowskiego taką z napisem "mąka do chleba baltonowskiego"z żytnim jest tak samo tylko jest napis do chleba żytniego. I cały przepis na chleb opisany jest na opakowaniu. A chleby wychodzą naprawdę bardzo pyszne i długo pozostają świeże. Cytuj
Cookina Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 A czy ktoś próbował może zrobić chleb bezglutenowy? ;) Cytuj
UzytkownikMS Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Tak sobie czytam o tym chlebku,aż nabieram chęci na niego. Nie mam okazji jeść domowy chlebek, czas to zmienić. Cytuj
maszyny Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Próbowałem bezglutenowy ale niestety nie wyszło, z tego przepisu chętnie skorzystam Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Na zwykły bialy chleb polecam : 0,2kg kwasu (moze byc zurekz butelki byle bez octu) 0,4 kg maki pszennej 0,015kg droższy 0,1 kg soli i woda do sztywności ciasta Cytuj
ania77 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Nigdy jeszcze sama nie piekłam chleba. Chyba czas to nadrobić... Cytuj
MrFrodo Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Nigdy jeszcze sama nie piekłam chleba. Chyba czas to nadrobić... Aniu, koniecznie. Tylko musisz skorzystać ze sprawdzonego i prostego przepisu na początek. Niezwykle pomocna jest maszyna do chleba, przynajmniej do wyrabiania ciasta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.