aska1985 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 :) :) CIASTO: 1 1/4 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 1 jajko + 2 żółtka 4,5 łyżki śmietany MASA KOKOSOWA: 25 dag wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 4 łyżki mleka ubita piana z dwóch białek ponadto powidła śliwkowe Przygotowanie: CIASTO: 1. Mąkę przesiać dodać resztę składników na ciasto i szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na około 20 minut. 2. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszke. Piec w 190 st. celcjusza do zrumienienia. 3. Gotowe ciasto posmarować powidłami. KOKOS: 1. W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, mleko i wiórki kokosowe. Chwilę gotować na małym ogniu, stale mieszając. Zestawić z ognia i dodać pianę. 2. Masę wyłożyć na upieczony spód. Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.