ina12 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ciasto biszkoptowe 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżka mąki ziemniaczanej Owoce 6 jabłek 6 kiwi 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe na 1/2 mleka 5 łyżek cukru Jajka z cukrem zmiksować, dodać przesiane mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto nałożyć do dużej tortownicy i piec 30-40 minut w temp. 170-180C. Obrane jabłka pokroić w plastry. Zagotować litr wody z cukrem i na 5 min. włożyć jabłka. Obrane kiwi pokroić na plasterki a osaczone brzoskwinie pokroić na kawałki. Do ostudzonej wody po jabłkach wsypać budynie, dobrze wymieszać i zagotować. Owoce ułożyć na biszkopcie i polać gorącym budyniem. Ja użyłam nie całe dwie puszki brzoskwiń. Całe opakowanie kiwi, były wyjatkowo duże ale w wewnątrz się psuły i zależy na jakie kiwi się trafi. Cytuj
ottawa Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ineczko12... Ty jak zwykle, serwujesz same "wspanialosci", juz widać, ze ciasto super... pozdrawiam...Jola :grin: Cytuj
figiel Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Halinko ciasto super smaczne ,do tego szybkie i łatwe w wykonaniu .Ten przepis poleciła mi Marysia -minia , jako ciasto dietetyczne .Dziękuję!! Pozdrawiam :D Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Marysi dziękuję za polecenie przepisu. Tobie Dorotko dziękuję za wypróbowanie, dodanie bardzo ładnego ciasta na zdjęciu i opinii. Cieszę się że smakowało. Myślałam że z przepisu tego już nikt nie skorzysta i poszedł w zapomnienie. Pozdrowienia dla Was. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi