wiola344 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 :grin: :razz: Składniki: ciasto: -4jaja -1 szkl. cukru -4 szkl mąki -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -25 dkg margaryny wykonanie: posiekać margarynę z mąką wymieszaną zproszkiem dodać cukier , jaja i zagnieść ciasto ,wstawić do schłodzenia na jakieś 30 min potym upiec 4 placki. Masa: -1,5 kg sera -25 dkg masła -1 łyzkamaki ziemniaczanej lub jasnego budyniu -3 jajka -1,5 szkl. cukru -4 łyżki mleka -aromat cytynowy lub pomarańczowy Wykonanie: ser zmielic włożyć do garnka dodać mleko,masło ,cukier, zapach oraz mąkę ziemniaczana lub budyń i stale mieszajac zagotować.Gorącą masa serowa przełożyc placki obciążyć tacka aż wystygną. Polac polewą. Polewa: -3 łyzki mleka -3 łyżki margaryny -3 łyzki cukru 2 łyzki kakao do dekoracji połówki orzechów albo według własnego uznania. Ciasto jest przepyszne troszke jest przynim roboty ale naprawde warto.Polecam. :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 czyli jest to tzw sernik gotowany :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 :grin: Witaj andy 8 - nie zupełnie gotowany, ponieważ tu chodzi oto aby się to zaparzyło mieszasz tylko do zagotowania poto aby lepiej się skleiły placki wtedy są super miekkie i wilgotne. :razz: Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 właśnie ja nigdy nie wiem jak długo gotowac czy zagotować czy tylko doprowadzić jakby do wrzenia sera :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 :grin: Kiedyś miałam taki przepis gdzie właśnie ser się gotowało z mlekiem ale było go więcej mleka, i gotowało się tak długo az była gęsta masa ,jak znajde ten przepis to podam, bo o ile pamiętam był bardzo smaczny ale już dawno go nie robiłam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi