tyrtusia Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Co mam upiec??? Mam 10 lat i nie wiem co mam upiec jakis najlatwiejszy placek czy zaczac od jakiegos trudnego? Co mam zrobić?Prosze o pomoc :grin: tyrtusia (Marta) Cytuj
iwona30 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 W słodkościach znajdziesz mój placek mieszany jest bardzo prosty bo wszystko dajesz do miski i poprostu mieszasz i wylewasz do blaszki i pieczesz w temp. 200 st. Powodzenia. Cytuj
iwona30 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 To jeszcze raz ja placek jest w słodkościach na stronie 7. Cytuj
apsik Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Witaj Martusiu,masz 10 lat więc jesteś rok młodsza od mojego syna nie wiem właściwie co ci polecić.Pamiętam będąc w twoim wieku zaczynałam od biszkoptu z rabarbarem,przepis na biszkopt znajdziesz w przepisach i po wylaniu na blaszkę powrzucaj w ciasto obrany i pokrojony rabarbar. Napisz co tam upichciłaś. Cytuj
tyrtusia Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Dziękuję Paniom za porady! Na pewno coś upiekę oraz skorzystam z rad! :grin: Cytuj
tyrtusia Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Dzień dobry jako początkująca kucharka upiekłam ciastka podaję przepis:Cynamonowe ciasteczka Ciasto: 25 dag mąki 1 jajko 10 dag masła 12 dag cukru pudru 1 dag cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dekoracji: lukier połówki orzechów włoskich Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, jajko, cynamon i wyrobić ciasto. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piec ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. Upieczone ciasteczka ostudzić, polukrować i udekorować połówkami orzechów włoskich. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Marta :wink: Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 https://www.smaczny.pl/przepis,cynamonowe_ciasteczka Cytuj
tyrtusia Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Dziękuję za porady :evil: :razz: :D Bardzo dziękuję!!! Marta tyrtusia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi