ina12 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Przepis mam od dawna z naszej Gazety Pomorskiej. 15 dag ryżu 30-50 dag kapusty białej 50 dag mięsa wieprzowego mielonego 2-3 duże cebule przecier pomidorowy ( mała puszeczka) lub pomidory Podravka, szczypta soli, pieprz, cukier do smaku liść laurowy, ziele angielskie Ryż podgotować w osolonej wodzie- 15 minut, kapustę poszatkować na grube paski-ugotować, cebulę pokroić w kostkę podsmażyć- zeszklić na oleju, mięso podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy Podravkę i przyprawy, dodać ziele angielskie, liść laurowy-wszystko razem wymieszać i podgotować ok. 20 minut, dodając gotowanej ciut wody. Życzę smacznego - danie sprawdzone nie raz. Zamiast Potravki używam jarzynkę albo vegetę. Cytuj
iwona30 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Dziękuję za przepis, ja Halinko widzę że ty jesteś nocny Marek..hi...hi. Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zgadza się Iwonko ale to z przyczyn nie zależnych odemnie. Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ineczko a trzeba te mase jakos potem uformowac czy tylko wyłozyc na talerze i zajadac :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Andy nie formuje się i to już jest gotowa potrawa do podania. Cytuj
Jolanta Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ja od dawna robie takie golabki tylko, ze kapuste szatkuje dodaje surowy ryz, mieso ,jaja i formuuje kotlety i podsmazam na zoloty kolor a pozniej dusze.Bardzo dobre.Pozdrawiam :razz: Cytuj
novijka Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Moja mama robi golabki w szybkowarze i zawsze wychodza wysmienite :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Halinko mogłabyś mi pomóc,mam średniej wielkości główki kapusty ,ile to będzie te 30-50 dag,bo chciałabym jutro zrobić,z góry dziękuję i pozdrawiam życząc wszystkiego dobrego w nowym tygodniu. Cytuj
Jolanta Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Apsik jak dasz wiecej kapusty to sie nic nie stanie bo ja robie takie golabki,gdzie na 0,5 kg miesa daje ok. kilograma kapusty. Ja jeszcze dodaje bulke tarta.Pozdrawiam :grin: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dziękuję Jolu za pomoc,po wykonaniu dam znać co mi wyszło i oczywiście jak smakowało,hej. :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Elunia średnią możesz użyć, odejdą wierzchnie liście i głąb. Z przepisu tego wychodzi spora porcja. Kiedy chciałam usiąść do komputera to akurat nadeszła burza i znów zaczyna się błyskać. Ja także pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co jest najlepsze. Cytuj
apsik Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Halinko zrobiłam dzisiaj to danko i powiem Ci,że mnie i młodszemu synusiowi bardzo smakowało,starszemu średnio a mąż nie jadł wcale ,ale tym nie mam się co przejmować bo on nie lubi gołąbków. Pomimo tego warto było zrobić i napewno zrobię jeszcze nieraz,pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Elunia dziękuję za wiadomość, jest wiadomo że nie wszystkim wszystko smakuje. Mój mąż uwielbia ryby, świeże śledzie też a solonych i owoców morza nawet nie posmakuje. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Halinko dzięki za fajny przepis.Robiłam wczoraj na obiadek i nawet moje wybredne dzieci zjadły.Zgodnie z mężem stwierdzili że dobre.Dla mnie są na 5+.Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.