Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis mam od dawna z naszej Gazety Pomorskiej. 15 dag ryżu 30-50 dag kapusty białej 50 dag mięsa wieprzowego mielonego 2-3 duże cebule przecier pomidorowy ( mała puszeczka) lub pomidory Podravka, szczypta soli, pieprz, cukier do smaku liść laurowy, ziele angielskie Ryż podgotować w osolonej wodzie- 15 minut, kapustę poszatkować na grube paski-ugotować, cebulę pokroić w kostkę podsmażyć- zeszklić na oleju, mięso podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy Podravkę i przyprawy, dodać ziele angielskie, liść laurowy-wszystko razem wymieszać i podgotować ok. 20 minut, dodając gotowanej ciut wody. Życzę smacznego - danie sprawdzone nie raz. Zamiast Potravki używam jarzynkę albo vegetę.

Opublikowano

Ineczko a trzeba te mase jakos potem uformowac czy tylko wyłozyc na talerze i zajadac :grin:

Opublikowano

Ja od dawna robie takie golabki tylko, ze kapuste szatkuje dodaje surowy ryz, mieso ,jaja i formuuje kotlety i podsmazam na zoloty kolor a pozniej dusze.Bardzo dobre.Pozdrawiam :razz:

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Halinko mogłabyś mi pomóc,mam średniej wielkości główki kapusty ,ile to będzie te 30-50 dag,bo chciałabym jutro zrobić,z góry dziękuję i pozdrawiam życząc wszystkiego dobrego w nowym tygodniu.

Opublikowano

Apsik jak dasz wiecej kapusty to sie nic nie stanie bo ja robie takie golabki,gdzie na 0,5 kg miesa daje ok. kilograma kapusty. Ja jeszcze dodaje bulke tarta.Pozdrawiam :grin:

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Elunia średnią możesz użyć, odejdą wierzchnie liście i głąb. Z przepisu tego wychodzi spora porcja. Kiedy chciałam usiąść do komputera to akurat nadeszła burza i znów zaczyna się błyskać. Ja także pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co jest najlepsze.

Opublikowano

Halinko zrobiłam dzisiaj to danko i powiem Ci,że mnie i młodszemu synusiowi bardzo smakowało,starszemu średnio a mąż nie jadł wcale ,ale tym nie mam się co przejmować bo on nie lubi gołąbków. Pomimo tego warto było zrobić i napewno zrobię jeszcze nieraz,pozdrawiam.

Opublikowano

Elunia dziękuję za wiadomość, jest wiadomo że nie wszystkim wszystko smakuje. Mój mąż uwielbia ryby, świeże śledzie też a solonych i owoców morza nawet nie posmakuje. Pozdrawiam

Opublikowano

Halinko dzięki za fajny przepis.Robiłam wczoraj na obiadek i nawet moje wybredne dzieci zjadły.Zgodnie z mężem stwierdzili że dobre.Dla mnie są na 5+.Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.