Katarzyna Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Mały chlebek ( może być angielka ) 10 dag masła 10 dag rokpola ( może być inny serek ulubiony ) 1 łyżka posiekanego szczypiorku szczypta pieprzu cayenne papryka w proszku Chlebek nakroić tak, żeby powstały 2 cm kromki ( nie przecinając do końca, spód ma być cały ). Masło utrzeć z serem, szczypiorkiem i przyprawami na gładką masę. Posmarować każdą kromkę z obu stron i zawinąć chlebek w folię aluminiową. Piec na grillu, przewracając od czsu do czasu, aż ser się rozpuści około 10 - 15 minut. Znakomity do pieczonej wołowiny i innych smakołyków. Można zrobić bez sera tylko z masłem czosnkiem i przyprawami. POLECAM PALCE LIZAĆ !!! POZDRAWIAM :grin: i ŻYCZĘ SMACZNEGO! Moja ocena przepiu to 5* a co Wy na to? Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 A co to za chlebek angielka? Nie spotkałam się w moich okolicach z tą nazwą. ;) Narobiłaś mi smaka. Muszę koniecznie wypróbować ten przepis. Renia Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 W Łodzi tak się nazywa , nie wiem jak w innych regionach to taki pszenny chlebek. Ostatnio robiliśmy bez sera tylko wymieszałam masło , czosnek i przyprawę i wyszło super, tylko było mało o wiele za mało. ;) Pokroiłam normalnie chleb na kromki posmarowałam, złączyłam razem, zawinęłam w folię i na grila ;) Mniam Smacznego ;) Cytuj
DeLarge Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 angielka to inna nazwa na bułkę paryską tudzież wrocławską... Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dzięki De Large za pomoc ;) Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Czyli to jest chyba nasz wek- tak się u nas mówi. Dzięki ;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Reni daj znać jak Ci smakowało Pozdrawiam Cytuj
dusia79 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 mniam! ja robię grzanki z serkiem i czosnkiem..nie pomyślałam, ze można tak!!! TO SUPER POMYSŁ! JUTRO BĘDĘ ROBIĆ! pozdrawiam ;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nie drogo i smacznie ;) i zupełnie inaczej nie tradycyjnie , a jednak zwykła kromka ;) Warte grzechu ;) ;) ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.