Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mały chlebek ( może być angielka ) 10 dag masła 10 dag rokpola ( może być inny serek ulubiony ) 1 łyżka posiekanego szczypiorku szczypta pieprzu cayenne papryka w proszku Chlebek nakroić tak, żeby powstały 2 cm kromki ( nie przecinając do końca, spód ma być cały ). Masło utrzeć z serem, szczypiorkiem i przyprawami na gładką masę. Posmarować każdą kromkę z obu stron i zawinąć chlebek w folię aluminiową. Piec na grillu, przewracając od czsu do czasu, aż ser się rozpuści około 10 - 15 minut. Znakomity do pieczonej wołowiny i innych smakołyków. Można zrobić bez sera tylko z masłem czosnkiem i przyprawami. POLECAM PALCE LIZAĆ !!! POZDRAWIAM :grin: i ŻYCZĘ SMACZNEGO! Moja ocena przepiu to 5* a co Wy na to?

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

A co to za chlebek angielka? Nie spotkałam się w moich okolicach z tą nazwą. ;) Narobiłaś mi smaka. Muszę koniecznie wypróbować ten przepis. Renia

Opublikowano

W Łodzi tak się nazywa , nie wiem jak w innych regionach to taki pszenny chlebek. Ostatnio robiliśmy bez sera tylko wymieszałam masło , czosnek i przyprawę i wyszło super, tylko było mało o wiele za mało. ;) Pokroiłam normalnie chleb na kromki posmarowałam, złączyłam razem, zawinęłam w folię i na grila ;) Mniam Smacznego ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.