ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Podaję mój stary przepis na sernik wiedeński kostka masła lub palmy 2 1/2 szklanki cukru 5 jaj 1 kg twarogu półtłustego- zmielić 3 łyżki stołowe kaszki mannej 1 budyń żółty 1 proszek do pieczenia- małe opakowanie aromat, cukier waniliowy,rodzynki, skórka pomarańczowa Mam drugi też bardzo stary przepis na 1 1/2 kg twarogu, dodaje się 6 jaj i ciasto kruche na spód i na wierzch, nie wiem czy ten przepis by Tobie odpowiadał. Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Narazie zainteresował mnie tzw. "sernik gazetowy" :razz: Ale to nie stoi na przeszkodzie żeby wypróbować inne przepisy :grin: Oczywiście dziękuję za koleny przepis pani Halino :razz: Pozdrawiam :razz: Cytuj
Gość alicja1968 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Marysiu-nawet jak w przepisie są brzoskwinie to wcale nie musisz ich dodawać i będzie taki sernik jak lubisz,chyba tego typu nosi nazwę wiedeński.Sernik z rosą też wart zachodu ale wystarczy jak zrobisz tylko mase serową bez tej posypki i "rosy",a sernik z jogurtów bałkańskich przeglądałaś? W którymś dziale ,chyba w "znaleziono w internecie" jest sernik gazetowy-też ma wiele pozytywnych komentarzy. Napewno coś sobie wybierzesz z tego "rogu obfitości" :wink: Witam Marysiu! Prosze napisz gdzie znalazłaś przepis na sernik z gazetą?Nie mogę go znaleśc! Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Alicjo zerknij tutaj, i witaj na forum :wink: Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witaj Alicjo :razz: Dawno mnie tutaj nie było więc bardzo przepraszam że nic nie odpowiedziałam :razz: Na szczęście link juz dostałaś :cool: Pozdrawiam i życzę miłego gotowania i pieczenia :cool: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi