Katarzyna Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 50 dag mielonej wołowiny 50 dag mielonej wieprzowiny 4 małe jajka 3 ząbki przeciśniętego czosnku sól, pieprz Wszystkie składniki dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 2 - 3 godziny. Moczymy dłonie w ciepłej wodzie i formujemy z mięsa wałeczki grubości parówki i długości 5 - 10 cm. Pieczemy na grillu lub w piekarniku. Podajemy z keczupem, sałatkami, surówkami... SMACZNEGO !!! Moja ocena przepisu to 5* a co Wy na to? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Kolejny raz zdało egzamin :) Tanio i smacznie ;) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Kasiu, małe pytanko jeśli pieczemy w piekarniku to w jakiej temperaturze i jak długo? Zapewne smakuje wyśmienicie i czekam na odpowiedż. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Ja moje kebabiki usmażyłam na patelni. Do surowego mięsa dodałam odrobine ketchupu i pokrojoną w kostke cebulke. Kebaby podawałam z sosem: tzatzyki i z sosem czosnkowym własnej roboty :) Były pyszne ;) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Co za pysznosci. :) Cytuj
mart Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 potwierdzam ze pyszne i bardzo fajnie sie prezentuje na patykach. tu jest podobny przepis https://www.smaczny.pl/forum/Cevapcici-t8127.html Cytuj
igas1 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Wyglądają SUPER!!! Muszę wyprubować :D Cytuj
Gość mati2 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Czy zna może ktoś dobry przepis na kebaba drobiowego? :)??: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.