Klosewik Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Składniki: seler w kwaśnej zalewie (słoik) 5 jajek ugotowanych na twardo puszka kukurydzy 5 plastrów szynki puszka ananasów jabłko por 15 dkg sera żółtego majonez Seler odsączyć z zalewy, pokroić na drobniejsze kawałki. Odsączyć kukurydzę i ananasy. Pokroić ananasy w kostkę. To samo zrobić z szynką i ugotowanymi jajkami. Pokroić por, jabłko, ser zetrzeć na tarce ( łezki). Pokrojone składniki sałatki układać warstwami w salterce. Każdą warstwę smarować majonezem. Posypać zieleniną. Z tych proporcji wychodzi spora micha, ale sałatka smakuje wyśmienicie ! :grin: Cytuj
Emka Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Sałatka naprawdę pycha, ja nie układam warstwami tylko mieszam razem wszystkie składniki a i tak smakuje wyśmienicie. Cytuj
Dalovay Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 robie bez jablka w zamian dodaje czerwona fasole.natomiast por przelewam wrzatkiem wtedy jest delikatniejszy w smaku.salatka jest super pyszna!!! :grin: Cytuj
Gość Rydza78 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ja żeby por był delikatniejszy - pokrojony posypuję niewielką ilością cukru i odstawiam na 15 min. Cytuj
Kaka 79 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ja robie taką sałatkę, tylko nie dodaje jabłka, por sparzam gorącą wodą i calość mieszam - taka smakuje lepiej niż układana warstwami. Polecam. Jest pyszna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi