Klosewik Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Składniki: 4 filety śledziowe, 2 cebule, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki smietany, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 łyżka natki pietruszki, 2 łyżki oleju, majonez Śledzie i cebulę pokroić. Olej wymieszać z musztardą. Wymieszaną masą posmarować śledzie i cebulę, które układamy w salaterce. Posypać całość pokrojonymi jajkami. Majonez wymieszać ze śmietaną, polać sałatkę. Wierzch posypać resztką pokrojonych jajek i natką pietruszki. Cytuj
mac51 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zrobiłem dzisiaj.Oprócz składników podanych przez "Klosewik" dodałem pokrojony ogórek konserwowy,cebule trochę sparzyłem :razz: Bardzo dobre :razz: Cytuj
renigliwice Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Mac- szczerze podziwiam!!! Ale z Ciebie extra kucharz a do tego jeszcze dekorator!!! Gratuluję i pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Reniu takiego męża mieć to prawdziwy skarb. Pozdrawiam. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Nigdy nie robiłam sałatki ze śledziem jakoś nie mam przekonania ,napewno się myle... Mac 51 - ale z Ciebie genialny kucharz no noo... --- Mam pytanie czy filety śledziowe trzeba wymoczyć do sałatki?. Cytuj
mac51 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Moje miłe :razz: Czy nie za dużo tych pochwał? Ale swoją drogą jest mi bardzo przyjemnie to słyszeć... :) Ewa1992 :razz: Ja zawsze wkładam filety do wody. Nie wiem jak robi Klosewik. Cytuj
basga Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Właśnie namoczyłam filety i zabieram się za przygotowania! Gdzieś czytałam,że można moczyć w naparze z herbaty. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ja czasami mocze filety w wodzie z octem lub w wodzie z sokiem z cytryny, a w jednym przepisie kiedyś pisało, żeby filety moczyć w mleku - widać możliwości jest wiele :razz: Cytuj
Klosewik Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Mam wodę przegotowaną i ostudzoną, z dodatkiem octu i odrobiną cukru, żeby nie było "dręgie". W tym moczę śledziki. Cytuj
Klosewik Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ale ta sałatka ma być bardziej słona, niż kwaśna, więc te moczę tylko w wodzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi