Katarzyna Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Przepis wyczytany z kalendarza Solidną garść pociętych liści pokrzywy zalać butelką czerwonego wina gronowego najlepiej domowej roboty. Osłodzić kilkoma łyżkami miodu wielokwiatowego. Odstawić na 24 godziny, potem gotować na małym ogniu pod przykryciem, nie dopuszczając do wrzenia 5-10 minut. Odcedzić. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Pić profilaktycznie codziennie 3 małe kieliszki. Jeżeli wino chcemy przechować dłużej, nie słodzimy. Miód dodajemy dopiero przed użyciem. Po trzech tygodniach zrobić kiludniową przerwę i kurację powtórzyć. Na zdrówko !!! :grin: Ja oceniam to winko na 4 piłam lepsze no ale to ma pomagać. :razz: Pozdrawiam Cytuj
ali Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A ten "spory pęk świeżego ziela " to czego? bo pokrzywy garść, a zielsko jakie? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Witaj Ali! Masz rację przepisałam tak jak było w przepisie :razz: , zaraz poprawiam, ja zalewam garść pokrojonych listków. Przepraszam i pozdrawiam :razz: Cytuj
Gość wtalar Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Bardzo ciekawa nalewka Pozdrawiam :-D Cytuj
katarzynka Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Chętnie bym spróbowała :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.