Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis wyczytany z kalendarza Solidną garść pociętych liści pokrzywy zalać butelką czerwonego wina gronowego najlepiej domowej roboty. Osłodzić kilkoma łyżkami miodu wielokwiatowego. Odstawić na 24 godziny, potem gotować na małym ogniu pod przykryciem, nie dopuszczając do wrzenia 5-10 minut. Odcedzić. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Pić profilaktycznie codziennie 3 małe kieliszki. Jeżeli wino chcemy przechować dłużej, nie słodzimy. Miód dodajemy dopiero przed użyciem. Po trzech tygodniach zrobić kiludniową przerwę i kurację powtórzyć. Na zdrówko !!! :grin: Ja oceniam to winko na 4 piłam lepsze no ale to ma pomagać. :razz: Pozdrawiam

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.