Kaliope Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Elu ciasto upieczone wczoraj, przed chwilką spróbowane.. wspaniale smakuje! Urosło pięknie a podczas pieczenia ładnie pachniało. Nie robiłam kratki na wierzchu tylko pourywałam kawałki ciasta, potem posypałam skórką pomarańczową i polukrowałam. Masa makowa jest pyszna, lekko wilgotna, ciasto kruchutkie - wszystko jak trzeba. Przepis pierwsza klasa! Polecam wszystkim :D Elu dzięki za kolejny ciekawy przepis, pozdrawiam! Cytuj
apsik Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Kingo to super ,że ciacho smakuje i pięknie wygląda-polukrowane -już mam na nie ochotę :D Pozdrawiam Cię również i życzę miłego popołudnia. Cytuj
IGA Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Ja też skusiłam się na to ciasto i stwierdzam, że warto było. Ciasto smaczne, efektowne i niezbyt pracochłonne. Polecam. Mojej rodzince smakowało. Cytuj
wisnia1010 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Szybkie pytanko... jakie powidła najbardziej pasują, czy zamiast śmietany można dodać jogurtu naturalnego i na jaką blaszkę podana jest ilość skłądników ? pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Powidła zawsze są śliwkowe ale możesz użyć jakiegoś kwaśnego dżemu a śmietana nadaje kruchości ciastu kruchemu,jogurt raczej będzie zbyt chudy. Cytuj
gabigold Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam i pozdrawiam, bardzo dobre ciasto z makiem, wczoraj upiekłam a dzis juz się konczy:), polecam Cytuj
ajaj Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Czy dobrze rozumiem, ze maku sie ani nie mieli ani nie parzy? Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ajaj - tak, z makiem nic nie robimy, tylko prosto z woreczka dodajemy do ciasta. Polecam, bo szybko się go robi i jest smaczne :) Gabi cieszę się, że to ciasto Wam smakowało :grin: Serdecznie pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.