ina12 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 25 dag margaryny szklanka gęstej kwaśnej śmietany mąka- tyle ile się wgniecie tj. ok. 3 szklanki dżem Mąkę posiekać z margaryną, śmietaną i wyrobić miękkie ciasto, które powinno się rozwałkować cieńko bez podsypywania mąką. Wykroić szklaneczką krążki pełne i krążki z małą dziurką. Ciasteczka nakłuć widelcem. Blachę posypać cieńko mąką i ułożyć na niej ciasteczka. Piec około 10-15 minut w bardzo gorącym piekarniku. Po upieczeniu ostudzić. Na krążki całe nałożyć dżem i przykryć krążkami z dziurką. Cytuj
Dora35 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 następny przepis który warto wypróbować napewno ciasteczka są przepyszne :razz: Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Robię takie ciasteczka tylko w przepisie mam 1 żółtko.Są pyszne. Pozdrawiam. Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ineczko, te ciasteczka są bardzo pyszne :wink: U nas zniknęły w ekspresowym tempie - na prawdę polecam :wink: Dziękuję Ineczko za Twój kolejny rewelacyjny przepis :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.