ina12 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 5 jaj 3/4 szklanki mąki 6 łyżek cukru tłuszcz i papier do blachy marmolada owocowa Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na pianę, wymieszać z żółtkami i dosypywać po trochu mąkę. Blachę wyłożyć papierem wysmarowanym tłuszczem. Szprycką wyciskać na blachę biszkopciki długości około 10 cm. albo wyciskać kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Piec w średnio goracym piekarniku około 20 minut. Po upieczeniu połączyć po dwa biszkopciki smarując marmoladą. Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ineczko kiedys kupowalam takie ciastecza w cukierni bardzo smaczne.Ty to masz pomysly nie z tej ziemi he he!!! :razz: .Pozdrawiam :razz: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Jolu ja też pamiętam i czy pamietasz jak one były posypane makiem? Postaram się jeszcze podać przepisy stare z których już bardzo dawno piekłam, a wypiek jest smaczny. Pozdrawiam. Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Ineczko no jasne ze pamietam ze byly z makiem nie wiem jak teraz jest czy sa w cukierniach bo nie mieszkam w kraju i bede musiala zrobic aby przypomniec sobie smak ciasteczek. Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Jolu mieszkam w dużym mieście ale już od bardzo dawna nie widzę ich w sprzedaży. One nawet były w sprzedaży w sklepach spożywczych, a może w innych miastach są i zobaczymy czy ktoś da nam znać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.