Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5 jaj 3/4 szklanki mąki 6 łyżek cukru tłuszcz i papier do blachy marmolada owocowa Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na pianę, wymieszać z żółtkami i dosypywać po trochu mąkę. Blachę wyłożyć papierem wysmarowanym tłuszczem. Szprycką wyciskać na blachę biszkopciki długości około 10 cm. albo wyciskać kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Piec w średnio goracym piekarniku około 20 minut. Po upieczeniu połączyć po dwa biszkopciki smarując marmoladą.

Opublikowano

Ineczko kiedys kupowalam takie ciastecza w cukierni bardzo smaczne.Ty to masz pomysly nie z tej ziemi he he!!! :razz: .Pozdrawiam :razz:

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Jolu ja też pamiętam i czy pamietasz jak one były posypane makiem? Postaram się jeszcze podać przepisy stare z których już bardzo dawno piekłam, a wypiek jest smaczny. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ineczko no jasne ze pamietam ze byly z makiem nie wiem jak teraz jest czy sa w cukierniach bo nie mieszkam w kraju i bede musiala zrobic aby przypomniec sobie smak ciasteczek.

Opublikowano

Jolu mieszkam w dużym mieście ale już od bardzo dawna nie widzę ich w sprzedaży. One nawet były w sprzedaży w sklepach spożywczych, a może w innych miastach są i zobaczymy czy ktoś da nam znać.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.