novijka Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 1/2 kg matiasów 4 - 5 ogórków konserwowych 2 cebule 1 pęczek pietruszki Sos: 1 słoiczek ketchupu 1/2 szklanki oleju 2- ząbki czosnku 1 łyżka musztardy matiasy, ogórki i cebulę kroimy w drobna kostkę, pietruszkę siekamy i przekładamy do jednej miseczki. Sos: wszystkie składniki mieszamy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę). Sosem polewamy matiasy ogorki cebulę i pietruszkę i dokładnie mieszamy. U mnie te śledzie robią furore :razz: Smacznego! 1 Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Witaj Novijko!!! Przy okazji chciałam Cię bardzo serdecznie przywitać. Sałatka na pewno jest pyszna. Jakiego używasz ketchupu- pikantnego czy łagodnego? Pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj
novijka Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 ja uzywam pikantnego poniewaz uwielbiam wszystko co pikantne :razz:, ale mozna rowniez uzyc lagodnego - zalezy co kto lubi :razz:...dziekuje za przywitanie na forum :razz:...fajnie tutaj :)...Pozdrawiam :razz: Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam :) Salsa pyszna i chrupiąca (dzięki ogóreczkom i cebuli), a przepis prosty, łatwy i szybki do przygotowania. Gorąco polecam na sylwestrowy stół :( Dziękuję za przepis i pozdrawiam autorkę :) Cytuj
Basia K Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Salsa śledziowa przepyszna. Zrobiłam na urodziny córki i przepis już poszedł w świat :) Cytuj
dwukropek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Przepis wyprobowany, polecam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Cieszę się, że Wam ta sałatka smakowała, u nas też szybko zniknęła ze stołu. Jej wygląd możne nie jest zachęcający, ale jest smaczna. Pozdrawiam :) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Przekonałyście mnie do tej salsy :) zamierzam ja zrobic na swieta ;p zastanawiam się tylko nad czerwona cebulka :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 :grin: Myślę, że śmiało może być - sałatka wyjdzie kolorowa :) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 :oops: Myślę, że śmiało może być - sałatka wyjdzie kolorowa :) Dorotko a na tym twoim zdjeciu to ta salatka wyglada nawet bardzo kolorowa :grin: ja to tam widze fasolke czerwona i kukurydze ???????? Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Dorotko a na tym twoim zdjeciu to ta salatka wyglada nawet bardzo kolorowa :) ja to tam widze fasolke czerwona i kukurydze ???????? Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Dziękuję :grin: ale ja ją robiłam zgodnie z przepisem i nic innego tam nie dodawałam (upewniłam się teraz oglądając zdjęcia) ona tak po prostu wygląda, te składniki jak są razem połączone to może się tak upodobniają do innych :oops: :) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Chyba tak patrze na te twoje zdjecie i az zglodnialam :) A glodny czlowiek widzi wsyztsko ;p reke bym se dala uciac ze tam jest fasolka i kukurydza :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi