wiola344 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 :razz: :razz: Potrzebne składniki: -6-8 papryk najlepiej czerwona ale tu zostawiam wybór -500g mięsa mielonego -cebula duża - sól,pieprz,papryka słodka -1 jajko -5 dkg ryżu ale niemusi być ja robie bez ryżu wykonanie: Z papryki odciąć tak zwany kapelusz z ogonkim, wydrążyć pestki , wypłukać - ryż ugotować do miekości -do mięsa dodać jajko,ryż i przyprawy wyrobić, tym nadziewać paprykę ,przykryć kapeluszem i zapiekać pod przykyciem, naczynie najpierw wysmarować tłuszczem.Piec ok 50 min w tem 160 C. Smacznego!! :razz: :) Cytuj
basga Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Potwierdzam,ze taka przekąska jest bardzo smaczna. Kiedyś zostało mi farszu od gołąbków i właśnie zrobiłam taką nadziewaną paprykę. Cytuj
wiola344 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 :razz: witaj basqa właśnie i tak można ale tym samym sposobem można tez faszerowac pomidory :) :razz: Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Wiola potwierdzam ,papryka jest bardzo smaczna.Jeśli ktoś nie robił, to niech spróbuje,bo warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.