wiola344 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 :razz: :razz: Potrzebne składniki: -6-8 papryk najlepiej czerwona ale tu zostawiam wybór -500g mięsa mielonego -cebula duża - sól,pieprz,papryka słodka -1 jajko -5 dkg ryżu ale niemusi być ja robie bez ryżu wykonanie: Z papryki odciąć tak zwany kapelusz z ogonkim, wydrążyć pestki , wypłukać - ryż ugotować do miekości -do mięsa dodać jajko,ryż i przyprawy wyrobić, tym nadziewać paprykę ,przykryć kapeluszem i zapiekać pod przykyciem, naczynie najpierw wysmarować tłuszczem.Piec ok 50 min w tem 160 C. Smacznego!! :razz: :) Cytuj
basga Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Potwierdzam,ze taka przekąska jest bardzo smaczna. Kiedyś zostało mi farszu od gołąbków i właśnie zrobiłam taką nadziewaną paprykę. Cytuj
wiola344 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 :razz: witaj basqa właśnie i tak można ale tym samym sposobem można tez faszerowac pomidory :) :razz: Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Wiola potwierdzam ,papryka jest bardzo smaczna.Jeśli ktoś nie robił, to niech spróbuje,bo warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi