Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:razz: :razz:  Potrzebne składniki:

-6-8 papryk najlepiej czerwona ale tu zostawiam wybór

-500g mięsa mielonego

-cebula duża

- sól,pieprz,papryka słodka

-1 jajko

-5 dkg ryżu ale niemusi być ja robie bez ryżu

wykonanie:

Z papryki odciąć tak zwany kapelusz z ogonkim, wydrążyć pestki , wypłukać

- ryż ugotować do miekości

-do mięsa dodać jajko,ryż i przyprawy wyrobić, tym nadziewać paprykę ,przykryć kapeluszem i zapiekać pod przykyciem, naczynie najpierw wysmarować tłuszczem.Piec ok 50 min w tem 160 C.

Smacznego!! :razz: :)

Opublikowano

Potwierdzam,ze taka przekąska jest bardzo smaczna. Kiedyś zostało mi farszu od gołąbków i właśnie zrobiłam taką nadziewaną paprykę.

Opublikowano

:razz:  witaj basqa właśnie i tak można ale tym samym sposobem można tez faszerowac pomidory :) :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.